Subvencions i ajuts | Entitats i associacions de Girona

Subvencions per al desenvolupament de projectes de dinamització dels barris 2023
Pendent de convocatòria | Termini obert | Resolució | Convocatòria tancada |

S’exposen al públic pel termini de 20 dies hàbils, als efectes de presentació d’al·legacions, el contingut de les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la dinamització dels barris de Girona, aprovades pel Ple Municipal en sessió de 17 d’abril de 2023.
Bases i convocatòria
Tipus de projectes subvencionats
Poden ser objecte de subvenció els projectes que tinguin com a finalitat la dinamització dels barris i la promoció de la cultura popular en el sentit de:
- Impulsar la participació activa dels ciutadans i de les ciutadanes de Girona en les propostes que les entitats ofereixen en els seus barris.
- Fomentar valors i millorar la cohesió entre els veïns i veïnes.
- Promoure l’associacionisme ciutadà i la cooperació entre les entitats.
- Revitalitzar els barris amb projectes innovadors i col·laboratius.
- Dinamitzar a la ciutadania per a què participi en festes populars com els carnestoltes, les castanyades, les festes majors de barris, de primavera o tardor, de Sant Joan o de Nadal.
Quantia de la subvenció
La dotació pressupostària total per a la convocatòria de subvencions per al desenvolupament de les activitats s’establirà a la corresponent convocatòria.
L’import màxim subvencionable serà de 25.000 € per entitat sempre que sigui possible d'acord a la quantitat de sol·licituds rebudes, la qualificació aconseguida, el pressupost presentat i la dotació establerta en la convocatòria.
No obstant l’import màxim establert en aquestes bases, si un cop valorades totes les sol·licituds no s’exhaureix el total de la dotació pressupostària prevista a la convocatòria, la quantia restant es prorratejarà entre els beneficiaris.
Entitats destinatàries i requisits mínims
Les entitats destinatàries seran les associacions de veïns i veïnes sense afany de lucre que reuneixin els requisits següents:
- Estar legalment constituïdes, i tenir la seu social i desenvolupar l’activitat objecte de la subvenció en el mateix barri.
- Estar inscrites en el Registre General d’Entitats de l’Ajuntament i estar al corrent de les obligacions fiscals amb l’Ajuntament de Girona, amb l’Agència Tributària i amb la Seguretat Social. Les entitats autoritzen l'Ajuntament de Girona a consultar i obtenir els certificats emesos per les administracions corresponents. En cas contrari, hauran de presentar elles aquests documents.
- No incórrer en cap de les circumstàncies previstes en l’article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
- Les entitats sol·licitants hauran d’haver justificat qualsevol subvenció anteriorment atorgada per l’Ajuntament de Girona.
Despeses subvencionables
- Es consideren despeses subvencionables les que, de manera inequívoca, responguin a la naturalesa de l’activitat subvencionada i resultin estrictament necessàries per a la seva realització.
- Seran subvencionables només les despeses que s’iniciïn durant l’any en el qual es demani la subvenció i fins a la data límit per justificar-les que s’estableixi a la convocatòria.
- Els projectes es poden finançar, a més de mitjançant la subvenció, amb fons propis de les entitats o amb recursos privats.
- Es poden imputar despeses directes i despeses indirectes.
Es consideren despeses directes subvencionables les que figuren a continuació:
- Les retribucions del personal necessari per a executar el projecte subvencionat.
- El lloguer de les instal·lacions on es desenvolupen les activitats previstes en el projecte subvencionat.
- Les despeses d’adquisició de béns inventariables necessaris per al projecte. El període durant el qual el beneficiari haurà de destinar-los a una finalitat concreta és de 5 anys en cas de béns inscriptibles en un registre públic i de dos anys per a la resta de béns.
- La contractació de material tècnic i de serveis necessaris per a la realització de les activitats: preses de corrent i/o generadors de corrent, equips de so i il·luminació, edició de materials de difusió, àpats i paraments, altres contractacions d’activitats, etc.
- La contractació d’activitats de cultura popular i tradicional i/o infantils i familiars com poden ser: espectacles musicals, havaneres, cobles o espectacles infantils.
- Les assegurances d’accidents i de responsabilitat civil que cobreixen les activitats.
- Les despeses de transport
- Les despeses de publicitat i difusió dels projectes.
D’altra banda, les despeses indirectes poden ser subvencionades sempre que estiguin basades en les despeses reals que s’han fet. S’han d’aportar documents justificatius de totes i cadascuna de les despeses imputades.
Es consideren despeses indirectes subvencionables les que figuren a continuació:
- Les despeses per gestionar i executar el projecte: despeses d’administració, d’assessoria, de gestoria fiscal i laboral, etc...
- Altres despeses com ara energia elèctrica, aigua, clavegueram, calefacció i climatització, missatgeria, correu, neteja i vigilància, o bé altres despeses no especificades anteriorment associades a l’execució del projecte.
Les despeses indirectes no poden superar el 25% del pressupost que presenti l’entitat per al desenvolupament del projecte i sempre que aquests costos corresponguin al període en què es realitza l’activitat.
No són subvencionables els imports satisfets en concepte d’IVA quan tinguin el caràcter de despeses deduïbles, compensables o repercutibles per part de l’entitat sol·licitant de la subvenció.