Header: El Modern

El Modern. Centre Audiovisual i Digital

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Èxit de participació en el festival de videojocs Aaron’s Awesome Game Festival

Més de 90 persones segueixen el festival de videojocs indie celebrat a el Modern. Centre Audiovisual i Digital

El divendres 5 de juliol a les 18 h es va celebrar la tercera edició del festival de videojocs Aaron’s Awesome Game Festival, un certamen que va néixer fa dos anys amb la intenció de mostrar videojocs desenvolupats per estudiants i estudis emergents. Enguany s’ha celebrat per primer cop presencialment al Modern i ha comptat amb la presència de més de 50 persones. Alhora també s’ha pogut seguir a través del canal de Twitch del mateix festival, aglutinant a 79 espectadors únics i a dia d’avui amb més de 330 visualitzacions. 

El festival va arrancar amb la presentació dels tràilers de 24 videojocs, dels quals cal mencionar que dos projectes van formar part de la segona edició del programa d’incubació GameGi: Wild Rumbe de l’estudi Mean Mink i FreeXpace de l’estudi Player to Player. D’entre la resta de videojocs cal mencionar que es van presentar molts projectes d’estudis gironins que actualment estan en fase de desenvolupament i que esperem que els puguem gaudir en els propers mesos. Alguns d’ells es van poder provar en un espai habilitat amb les demos dels videojocs. 

Un cop finalitzats els tràilers, la jornada va prosseguir amb tres ponències. La primera d’elles, a càrrec del desenvolupador Elendow, va versar sobre les dificultats de compaginar la feina de desenvolupador i l'afició pels videojocs, posant sobre la taula dilemes els quals s’enfronten els professionals, com per exemple afrontar la decisió de crear videojocs d’acord les demandes del mercat o apostar per un projecte amb el qual ens sentim còmodes i respongui a una temàtica que ens agradi o almenys sigui un videojoc que nosaltres voldríem jugar. En segon lloc, Laia Cussó, coordinadora del Sindicat del Videojoc – CSIV, va fer una ponència sobre els drets dels treballadors en el sector dels videojocs, un sector on encara queda una gran feina per fer i més en els temps actuals on hi ha tancaments d’estudis constantment. Per a últim, Francesc G. Prarisi va presentar el Projecte Ce Trencada, el qual s’encarrega de traduir i doblar videojocs al català de manera desinteressada, encapçalant una lluita perquè el català formi part en una indústria tan globalitzada i on l’anglès s’erigeix com la llengua dominant. A banda de demanar un major suport institucional, també va incidir en el fet que com a consumidors exigim que les desenvolupadores tradueixin els videojocs al català i vetllem per jugar-hi quan sigui possible.   

Si us ho vàreu perdre podeu anar al canal de Twitch de l’esdeveniment i recuperar el directe! 

En col·laboració de: El Modern. Centre Audiovisual i Digital i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Tornar

Logos (sense el suport PECTICC) 2021 Generalitat + FEDER + Diputació de Girona

Acció desenvolupada en el marc del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial
  • Unió Europea. Fons Europeu de Denvolupament Regional
  • Generalitat de Catalunya
  • Diputació de Girona
 

Text subvenció peu pàgina | Oficina de Foment de les Arts (OFA) + El Modern

Un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, i en un 25% per la Diputació de Girona.