Header: El Modern

El Modern. Centre Audiovisual i Digital

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona convoca un programa d’incubació de videojocs amb el suport del Departament de Cultura

El consistori i la Generalitat de Catalunya col·laboren per desenvolupar un projecte d’impuls a la creació digital a El Modern

L’Ajuntament de Girona ha obert la convocatòria d’un programa d’incubació de videojocs que, per primer cop, es portarà a terme a la ciutat. El projecte compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ja que ambdós organismes han iniciat la col·laboració per desenvolupar un projecte d’impuls a la creació digital a El Modern.

Per al Programa d’incubació de videojocs se seleccionaran fins a tres equips de disseny i desenvolupament de videojocs per a fer una residència de sis mesos a El Modern amb una beca de 4.000 € per a cada un dels equips incubats. Aquest programa s’adreça a equips de recentment graduats (grau universitari o cicle formatiu) en estudis relacionats amb el disseny i/o desenvolupament de videojocs, a equips emergents en vies de professionalització i a empreses del sector que necessitin un acompanyament en els seus projectes per iniciar-se en el sector dels videojocs. El programa finalitzarà amb la presència dels participants al DemoDay, un esdeveniment amb publishers i distribuïdors del sector. 

El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha volgut agrair especialment el suport del Departament de Cultura “a l’hora d’ajudar a promocionar i consolidar el sector digital i multimèdia a la nostra ciutat”. “Des de Girona treballem conjuntament amb la conselleria perquè la nostra ciutat sigui un referent del sector digital. Volem una cultura accessible i de qualitat des de tots els àmbits culturals, i el sector digital i de noves tecnologies és el futur”, ha afirmat Ayats.

Aquest programa d’incubació de videojocs s’emmarca dins d’un programa d’impuls a la creació digital que té per objectiu promoure i enfortir l’ecosistema i el teixit econòmic del sector digital i multimèdia de la ciutat. A més, el programa també pretén augmentar la captació del talent local, afavorir la creació de noves empreses i fomentar la professionalització especialitzada, potenciar l’ús de noves tecnologies en l’àmbit cultural, i impulsar la creació de continguts digitals mitjançant la participació de centres educatius, entitats i associacions.

El programa d’impuls a la creació digital rep suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital. Així mateix, es tracta d’un projecte sorgit en el marc del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial, que està liderat per l’Ajuntament de Girona i cofinançat per la Generalitat de Catalunya, els Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea i la Diputació de Girona.

El termini de presentació de sol·licituds pel Programa d’incubació de videojocs acaba el 15 de juliol i les persones interessades a participar-hi també poden assistir a una sessió informativa que se celebrarà el dia 6 de juliol a les 17.30 h a El Modern. 

Més informació
Tornar

Logos (sense el suport PECTICC) 2021 Generalitat + FEDER + Diputació de Girona

Acció desenvolupada en el marc del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial
  • Unió Europea. Fons Europeu de Denvolupament Regional
  • Generalitat de Catalunya
  • Diputació de Girona
 

Text subvenció peu pàgina | Oficina de Foment de les Arts (OFA) + El Modern

Un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, i en un 25% per la Diputació de Girona.