Header: Cultura popular, festes i tradicions

Cultura popular, festes i tradicions

Material pedagògic Setmana Santa Junta Confraries | Setmana Santa

Programa Setmana Santa Junta Confraries | Setmana Santa

Setmana Santa 2021

Setmana Santa 2021

S’apropa la Setmana Santa i per commemorar-la es proposa un seguit d’actes que permetran tenir present aquesta tradició secular a la nostra ciutat en aquestes circumstàncies tan especials atenent les indicacions sanitàries. Malauradament, l’any passat es van haver de cancel·lar tots els actes previstos a causa de la declaració de l’estat d’alarma provocat per la pandèmia de la Covid-19. Tradicionalment, la Setmana Santa és una setmana plena d’activitats i actes que des de l'any 1946 ha estat organitzada per la Junta de Confraries de la Setmana Santa de Girona. Aquesta Junta aglutina les 12 confraries de la Setmana Santa de la ciutat i durant molts anys rep la col·laboració de l'Ajuntament de Girona.

L’acte principal que substitueix a la Processó del Sant Enterrament serà el proper dia 2 d’abril, el Divendres Sant, a les vuit del vespre a les escales de la Catedral. És l’acte de la Veneració de la Creu on hi participaran entre 100 i 160 persones, dividides entre representants de cada confraria, els manaies, membres del Sant Sepulcre, portants del Sant Crist, i els capellans i el bisbe, acompanyats pel Cor de la Polifònica de Girona. Serà un acte estàtic sense assistència de públic retransmès en directe per TV Girona.

Aquest any i atès que els Passos no podran sortir per a la Processó, es convida a la ciutadania a visitar la tradicional Exposanta a l’església de la Mare de Déu dels Dolors, on s’hostatgen al llarg de l’any molts dels Passos. L'exposició estarà oberta al públic del 26 de març fins a l'1 d’abril, d'11 a 13.30 h i de 17 a 20 h, i el divendres 2 d'abril al matí.

Enguany, la Junta de Confraries vol apropar les imatges dels passos als més petits de casa, i potser als no tan petits, per aquest motiu han elaborat un material pedagògic per donar a conèixer les diferents confraries de la ciutat. Podeu descarregar-vos aquest material a través del seu web.

Vídeo | Setmana Santa

Agenda Total | Setmana Santa | Cultura popular, festes i tradicions

Activitats de Setmana Santa 2021