Header: Consell d'Infants i Consell d'Adolescents

Consell d'Infants i Consell d'Adolescents

Acte de constitució Consell dels Infants | Consell d'Infants i d'Adolescents

Acte de constitució

El passat 3 de desembre de 2015, un total de 48 nens i nenes de la ciutat van prendre possessió del càrrec de consellers i conselleres del Consell d’Infants de Girona. L’acte que va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona, va estar presidit per l’alcalde Carles Puigdemont i hi van assistir els regidors i regidores del consistori.

El Consell d’Infants és un òrgan de participació de i per als nens i nenes. D’una banda, els infants hi poden exercir els seus drets civils com a ciutadans, donant la seva opinió i fent propostes en els temes ciutadans que els afecten. D’altra banda és també un observatori de la ciutat, on a partir de la mirada dels infants es poden detectar aquells aspectes millorables del municipi que passen desapercebuts als adults.

L’Ajuntament de Girona ha impulsat l’organització d’uns tallers a les aules de 5è i 6è de les escoles participants- un 86% del total de centres educatius de la ciutat- on els infants han après els mecanismes de representació i participació democràtica i han treballat els drets dels infants. A partir d’aquestes sessions s’han realitzat les eleccions dels consellers i conselleres que prenen possessió del càrrec avui.

Tal com va remarcar la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament, Isabel Muradàs, “la creació del Consell d’Infants és un pas previ perquè Girona sigui reconeguda coma Ciutat Amiga de la Infància”, una distinció que promou UNICEF.

La Constitució del Consell d’Infants coincideix amb els 25 anys de la signatura de la Carta de Ciutats Educadores per la ciutat de Girona. L’any 1990 Girona va signar aquest document i durant aquests anys hi ha hagut un compromís que ha impregnat les accions municipals de l’esperit de Ciutat Educadora, que és aquella que entén que no solament educa l’escola sinó també tots els agents que conformen la ciutat, com el temps lliure, els espais urbans, el temps d’oci, la manera de relacionar-nos o les instal·lacions esportives.

L’acte es va poder seguir en directe a l’espai del Teatre Municipal, on hi havia els familiars dels escolars que formen part del Consell, personal docent i ciutadania a títol personal. Després de l’acte de constitució del Consell d’Infants, l’alcalde i els regidors es van dirigir al Teatre, on va actuar l’orquestra juvenil de corda Béla Bartók, de l’Escola Municipal de Música, dirigida per Joan Alfaràs.