Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari de juny del 2024

El Ple ha tingut lloc el dilluns 10 de juny

El dilluns 10 de juny de 2024 ha tingut lloc el Ple ordinari corresponent al mes de juny. L’alcalde, Lluc Salellas i Vilar, ha presidit el Ple i ha donat el tret de sortida de la sessió amb les absències de les regidores M. Àngels Planas i Silvia Paneque i el regidor Jaume Veray per la constitució del Parlament de Catalunya. 

En primer lloc s’ha donat compte en el ple les diferents resolucions judicials i administratives i, tot seguit, s’ha procedit a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies. 

S'aprova per majoria absoluta amb 15 vots a favor (Guanyem Girona, Junts i Esquerra), 1 abstenció (Vox) i 7 vots en contra (PSC) inadmetre les al·legacions presentades a l'aprovació inicial de la modificació de les Bases Reguladores de Subvencions per a Activitats de Rellevància per el Partit Socialista de Catalunya a l'Ajuntament de Girona. 
Considerem que es podria haver entrat en el fons de la qüestió i que les tres al·legacions inadmeses anaven en la línia de millores les bases actuals”, va defensar la regidora del PSC, Bea Esporrin.

S'aprova per unanimitat el preu públic per a la venda del llibre-catàleg "El fons Rafael i Maria Teresa Santos Torroella".

S'aprova per majoria absoluta amb 17 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra i Vox) i 7 abstencions (PSC) els preus públics de la programació d'estiu 2024 de l'Escola Municipal d'Art-Matinal d'Art. 

S'aproven per unanimitat els preus públics de l'OALEMG i de l'Escola Municipal de Música pel curs 2024-2025 i l'acceptació dels termes del conveni d'encàrrec de gestió entre l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament de Girona relatiu a l'Oficina Municipal d'Habitatge pels anys 2024-2027.
S'aprova per majoria absoluta amb 23 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra i PSC) i 1 vot en contra (Vox) la liquidació de la compareixença urbanística celebrada el 21 de juliol de 1995, identificada amb el número 253-B.

Aquestes compareixences no són més que una simple declaració de voluntats entre l’alcalde i un particular i en cap cas pot tenir la condició d’acte administratiu perquè no té les característiques jurídiques que ha de reunir un acte administratiu”, ha afirmat el regidor de Vox Francisco Javier Domínguez García. 

S'aprova per unanimitat l'inici i aprovació de l'expedient per a la contractació del servei de direcció d'obra i coordinació de seguretat i salut en fase d'execució de les obres de substitució de passarel·les existents a l'exterior d'un edifici d'habitatges plurifamiliar.

S'aprova per majoria absoluta amb 16 vots a favor (Guanyem Girona, Junts i Esquerra), 7 abstencions i 1 vot en contra (Vox) el reconeixement extrajudicial de crèdit per les prestacions del servei de repartiment d'àpats a domicili adreçats a persones majors de 64 anys i persones dependents que visquin a Girona, i als serveis de menjador per a la gent gran a la ciutat de Girona, a favor de la Fundació Mas Xirgu durant els mesos de juliol, agost, setembre, octubre fins el dia 6 de novembre de 2023.

Evidentment, s’ha de pagar el servei realitzat, però votarem en contra perquè fer un reconeixement extrajudicial de crèdit significa una mala gestió de l’equip de govern a l’hora de redactar noves adjudicacions”, ha afirmat el regidor de Vox Francisco Javier Domínguez García.

S'aprova per majoria absoluta amb 16 vots a favor (Guanyem Girona, Junts i Esquerra), 7 abstencions (PSC) i 1 vot en contra (Vox) el reconeixement extrajudicial de crèdit en concepte de diferència del cost de liquidació definitiva a favor de l'empresa Ubintia. Aplicacions Multimèdia Interactives SL en relació a l'adjudicació verbal per a la continuïtat del servei de manteniment de cites prèvies i gestió de cues de l'Ajuntament de Girona.

Igual que el punt anterior votarem en contra perquè aquest procediment s’està convertint en un fet habitual quan hauria de ser una excepcionalitat”, ha afirmat el regidor de Vox Francisco Javier Domínguez García. 

S'aprova per unanimitat declarar obres d'especial interès o utilitat municipal la rehabilitació de la façana de l'edifici situat al carrer Francesc de Ciurana i els treballs de reforma de la instal·lació de climatització de la Sala de Plens de la Seu de la Diputació de Girona situada a la pujada Sant Martí núm. 5.

S'aprova per majoria absoluta amb 17 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra i Vox) i 7 abstencions (PSC) deixar sense efecte l'aplicació del fons de contingència aprovada per resolució de ple de data 12 de febrer de 2024. 

S'aprova per majoria absoluta amb 16 vots a favor (Guanyem Girona, Junts i Esquerra) i 8 vots en contra (PSC i Vox) les modificacions de crèdit del pressupost 2024.

S'aprova per majoria absoluta amb 16 vots a favor (Guanyem Girona, Junts i Esquerra) i 8 vots en contra (PSC i Vox) la modificació de crèdit al pressupost de despeses 2024 per finançar els costos de l'adquisició de materials i complements informàtics no previstos inicialment destinat a diferents àrees i serveis municipals.
S'aprova per unanimitat la incoació de l'expedient per la imposició d'una penalitat, tipificada com a greu, a Visoren SL, titular del dret de superfície sobre la finca municipal situada al carrer Agudes 72-74 de Girona.
S'aprova per unanimitat retornar la garantia definitiva del contracte de serveis de neteja d'edificis i dependències municipals de l'Ajuntament de Girona, pel que fa al Bloc 4, dipositada per la Fundació Privada Mas Xirgu.

S'aprova per unanimitat la modificació del Manual de Valoració, Relació de Llocs de Treball i Valoració de Llocs de Treball. 

S'aprova per majoria absoluta amb 17 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra i Vox) i 7 abstencions (PSC) la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana de Girona per facilitar la implantació del nou Campus de Salut Josep Trueta al sector Mas Marroc.

Després dels punts de les comissions, es va debatre una moció presentada per al grup municipal del PSC. Es va aprovar per unanimitat el compliment de l'autorització ambiental integrada de la planta de valorització energètica de Campdorà.

Finalment, es va obrir el torn dels precs i preguntes dels grups municipals de l’oposició a l’equip de govern i les respectives respostes. Sense més assumptes, l’alcalde de Girona va aixecar la sessió del Ple de juny de 2024 a les 19.50 h. 

Ordre del dia
Tornar
— 30 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 30 de 100 resultats.