Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari de març del 2024

El Ple va tenir lloc el dilluns 11 de març.  

El dilluns 11 de març de 2024 ha tingut lloc el Ple ordinari corresponent al mes de març. L’alcalde, Lluc Salellas i Vilar, ha presidit el Ple i ha donat el tret de sortida de la sessió. 

Abans que res, el regidor Pere Parramon Rubio del PSC s’ha acomiadat del Ple. Tot segui, s’ha donat compte de les diferents resolucions judicials i administratives i s’ha procedit a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

S’aprova per majoria absoluta per 18 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, ERC, PP i Vox) i 7 abstencions (PSC) la modificació i aprovació de les bases reguladores de les subvencions de rellevància per a la ciutat. 

S’aprova inicialment per majoria absoluta amb 23 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, ERC i PSC) i 2 vots en contra (PP i Vox) l'aprovació inicialment de la modificació dels estatuts del Diplocat i l'adhesió a la proposta de delegació del tràmit d'audiència i informació pública a favor de Diplocat.

“No entenem perquè l’Ajuntament de Girona és membre d’aquest consorci, ja que no veiem cap tipus de benefici per els gironins a canvi de la quota que paguem. Un òrgan al servei de l’independentisme ”, ha defensat el seu vot en contra el regidor del PP, Jaume Veray. 

S’aprova inicialment per majoria absoluta amb 18 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, ERC, PP i Vox) i 7 abstencions (PSC) la modificació de les bases reguladores per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per finançar activitats realitzades per les Associacions d'Hostaleria i Restauració de Girona.

S’aprova inicialment per majoria absoluta amb 18 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, ERC, PP i Vox) i 7 abstencions (PSC) la modificació de les bases reguladores per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per finançar activitats realitzades per les Associacions de Comerciants de Girona.

S’aprova per unanimitat la modificació de les bases reguladores per a la concessió d'ajuts a la contractació Girona Actua, en règim de concurrència competitiva.

S’aprova inicialment per majoria absoluta amb 18 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, ERC, PP i Vox) i 7 abstencions (PSC) la modificació de les bases reguladores dels ajuts Girona Crea a la creació i producció artística.

S’aprova inicialment per majoria absoluta amb 18 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, ERC, PP i Vox) i 7 abstencions (PSC) la modificació de les bases reguladores de les subvencions Amplia Cultura.

S’aprova inicialment per unanimitat la modificació de les bases reguladores de les subvencions en matèria esportiva del Servei Municipal d'Esports.
S’aproven per unanimitat les tarifes del servei de taxi del municipi de Girona per a l'any 2024.

S’aprova inicialment per majoria absoluta amb 24 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, ERC, PSC i PP) i 1 vot en contra (Vox) l’execució de la sentència 2839/2023 referent a l’antic mercat de Santa Eugènia. “Seria necessari una auditoria exhaustiva de les actuacions urbanístiques i patrimonials que s’han dut a terme al llarg dels anys per si s’ha actuat correctament i avaluar els danys i perjudicis a l’Ajuntament i als ciutadans. Vista la falta d’antecedents, votem en contra”, ha afirmat el regidor de Vox, Francisco Javier Domínguez García.  

S’aprova inicialment per majoria absoluta amb 24 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, ERC, PSC i PP) i 1 vot en contra (Vox) el reconeixement extrajudicial de crèdit per les prestacions del servei de teleassistència durant el període des del dia 1 de maig a 1 de desembre de 2023, a favor de l'empresa Televida Servicios Sociosanitarios SLU. “Manifestem el nostre vot en contra davant de tots els procediments que es tramiten d’una forma anòmala com és el reconeixement extrajudicial de crèdit”, ha afirmat el regidor de Vox, Francisco Javier Domínguez García.  

S’aprova per unanimitat que la rehabilitació de les façanes de la finca situada a la pujada Sant Domènec 6 són d'especial interès o utilitat municipal.

S’aprova inicialment per majoria absoluta amb 16 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, ERC) i 9 vots en contra (PSC, PP i Vox) la modificació pressupostària en modalitat de crèdit extraordinari i suplement a finançar amb baixa de crèdits. 

“El govern deia que les inversions augmentaven dos milions, però és cert que encara estem molt per sota de les inversions necessàries en una ciutat com Girona, el nostre vot serà en contra”, ha afirmat el regidor de Vox, Francisco Javier Domínguez García.  

“Hi ha un tema en el que necessita Girona invertir i el govern diu que ho farà, però cada vegada que hi ha l’oportunitat de fer-ho, no ho fa. Sense aquesta inversió no hi votarem a favor. Parlem de l’ampliació de la plantilla de la Policia Municipal”, ha afirmat el regidor del PP, Jaume Veray. 

“Tenim un mal pressupost, continuista, gens ambiciós i que amb els cops de volant de modificacions que ens van portant encara fa que es vagin accentuant més les deficiències d’aquest pressupost coix”, ha afirmat la regidora del PSC, Bea Esporrin. 

S’aprova per unanimitat la segona pròrroga dels serveis de neteja d'edificis i dependències municipals, pel que fa al lot 1 (centres públics d'ensenyament), el lot 2 (equipaments i instal·lacions esportives), el lot 3 (equipaments de serveis socials), el lot 4 (edifici consistorial, centres culturals i altres edificis) i el lot 5 (edificis mixtes), pel termini d'un any a partir del dia 1 de juny de 2024. 

S’aprova per unanimitat iniciar els tràmits per a la imposició de penalitats per compliment defectuós del contracte dels serveis de neteja viària, recollida i trasllat de residus sòlids urbans i de les deixalleries de la ciutat de Girona. 

S’aprova per unanimitat la suspensió del termini de resolució del procediment de revisió d'ofici de l'article 68 de l'acord/conveni fins que la Comissió Jurídica Assessora emeti el dictamen o fins que hagi transcorregut el termini per a emetre'l. 

Després dels punts de les comissions, es debat una única moció. Es desestima la moció que presenta el PSC per a la creació d'un pla director del verd urbà a Girona amb 17 vots en contra de (Guanyem Girona, Junts, ERC i Vox) i 8 vots a favor de (PSC i PP).

Finalment, s’obre el torn dels precs i preguntes dels grups municipals de l’oposició a l’equip de govern i les respectives respostes. Sense més assumptes, l’alcalde de Girona aixeca la sessió del Ple. 

Ordre del dia
Tornar
— 30 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 30 de 100 resultats.