Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari d’abril del 2024

El Ple va tenir lloc el dilluns 15 d’abril.

El dilluns 15 d’abril de 2024 ha tingut lloc el Ple ordinari corresponent al mes d’abril L’alcalde, Lluc Salellas i Vilar, ha presidit el Ple i ha donat el tret de sortida de la sessió. 

Abans de tot, la regidora Safiata Balde Balde del PSC pren possessió com a regidora. Tot seguit, s’ha donat compte de les diferents resolucions judicials i administratives i s’ha procedit a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

S’aprova per unanimitat ratificar la compareixença d'acord signada en data 8 de març de 2024 en el procediment del judici sobre delictes lleus número 2/2024 seguit davant del Jutjat d'Instrucció número 2 de Girona. 

S’aprova per unanimitat el preu públic per a la venda del llibre "Girona. Assalariats, treballadors i obrers". 

S’aproven per unanimitat les bases per la convocatòria de beques ajudes d'allotjament a les residències de Girona i Barcelona de l'empresa Siresa Campus S.L. pel curs acadèmic 2024-2025.

S’aproven per unanimitat els preus públics de les activitats i tallers per l'oferta del Modern. Centre Audiovisual i Digital per l'exercici 2024.

Es desestima per unanimitat el recurs de reposició presentat per Saba Aparcament Santa Caterina SA a l'acord de Ple que va aprovar assumir la prestació del servei públic d'aparcament, d'acord amb la memòria justificativa, el projecte d'establiment i el reglament definitius.

Es desestima per unanimitat el recurs de reposició presentat per Rubau Tarrés SAU a l'acord de Ple que va aprovar assumir la prestació del servei públic d'aparcament, d'acord amb la memòria justificativa, el projecte d'establiment i el reglament definitius. 

Es desestima per unanimitat el recurs de reposició presentat per Parking Plaça Catalunya SA a l'acord de Ple que va aprovar assumir la prestació del servei públic d'aparcament, d'acord amb la memòria justificativa, el projecte d'establiment i el reglament definitius. 

Es desestima per unanimitat el recurs de reposició presentat per Parquing Plaça Constitució Girona SA a l'acord de Ple que va aprovar assumir la prestació del servei públic d'aparcament, d'acord amb la memòria justificativa, el projecte d'establiment i el reglament definitius. 

Es desestima per unanimitat el recurs de reposició presentat per Saba Aparcamientos SA a l'acord de Ple que va aprovar assumir la prestació del servei públic d'aparcament, d'acord amb la memòria justificativa, el projecte d'establiment i el reglament definitius. 

Es desestima per unanimitat la sol·licitud de 26 de gener de 2024 per incrementar les tarifes de l'aparcament amb concessió Santa Eugènia - Parc Central. 
Es desestima per unanimitat la sol·licitud de revisió de les tarifes aplicables a l'aparcament soterrani situat al sector del Parc de Vista Alegre efectuada per la societat Guimerà Nou SL. 

S’aprova per majoria absoluta amb 16 vots a favor (Guanyem Girona, Junts per Catalunya i Esquerra), 9 abstencions (PSC i PP) i 1 vot en contra (Vox) el reconeixement extrajudicial de crèdit fruit de l'obligació de l'Ajuntament de Girona d'abonar a PUNT VERD GIRONA SL, el cost de les despeses derivades de la prestació del servei de manteniment de la jardineria i l'arbrat dels carrers, parcs i zones verdes dels lots 1, 3 i 4 per al període del primer de juliol al 31 d'octubre de 2023. “Manifestem el nostre vot en contra davant de tots els procediments que es tramiten d’una forma anòmala com és el reconeixement extrajudicial de crèdit”, ha afirmat el regidor de Vox, Francisco Javier Domínguez García.  

S’aprova per unanimitat el sistema de productivitats pel personal que coordinarà el procés electoral.

S’aprova provisionalment per majoria absoluta amb 16 vots a favor (Guanyem Girona, Junts per Catalunya i Esquerra), 8 abstencions (PSC) i 2 vots en contra (PP i Vox) la modificació de l'Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per estacionament limitat de vehicles de tracció mecànica en les vies públiques municipals per a l'any 2024.
S’aprova per unanimitat declarar obres d'especial interès o utilitat municipal les obres de conservació i restauració de la porta de fusta de la portalada dels apòstols de la catedral de Santa Maria situada a la plaça Catedral 6. 

S’aprova per unanimitat l’acceptació de l’encomanda de gestió del Consell Comarcal del Pla de l'Estany consistent en la prestació d'assistència tècnica al Servei de Recursos Humans del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, mitjançant l'assignació d'un tècnic jurídic per instruir un procediment disciplinari. 

S’aprova definitivament per unanimitat la constitució i cessió gratuïta d'un dret de superfície a favor de la Fundació Privada Salas per l'Accessibilitat per un termini de 75 anys sobre el sòl i el subsòl de dos finques de propietat de l'Ajuntament de Girona, integrades dins el Patrimoni Municipal de Sòl i Habitatge, situades al Pla de Baix de Domeny - carrer de la Riera Bullidors de Girona. 

S’aprova per unanimitat la recuperació d'ofici de la possessió de l'habitatge municipal situat al c/ Aurora Bertrana i Salazar número 2-4, baixos F. de Girona. 
S’aprova per unanimitat la rectificació de l'exercici 2023 de l'inventari general de béns i drets de l'Ajuntament de Girona. 

S’aprova per unanimitat l'adhesió inicial al contracte centralitzat de serveis de telecomunicacions de la Diputació de Girona, els consells comarcals, els ajuntaments i els ens dependents d'aquests, adherits a la contractació centralitzada de la demarcació de Girona.

S’aprova per majoria absoluta amb 18 vots a favor (Guanyem Girona, Junts per Catalunya, Esquerra, PP i Vox) i 8 abstencions (PSC) la modificació pressupostària en modalitat de crèdit extraordinari i suplement a finançar amb baixa de crèdits. 

S’aprova per majoria absoluta amb 17 vots a favor (Guanyem Girona, Junts per Catalunya, Esquerra, Vox) i 9 abstencions (PSC i PP) les operacions meritades pendents d'aplicar a pressupost de l'exercici 2023. 

S’atorga per unanimitat els guardons amb motiu de la festa de la Policia Municipal de Girona de l'any 2024. 

S’aprova per unanimitat posar en coneixement del Servei Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya la irregularitat que afecta el dret de superfície constituït en escriptura pública el 2022 sobre la finca en la qual es troba ubicat el CAP de Can Gibert del Pla. 

Després dels punts de les comissions, es debat una única moció. Es desestima amb 16 vots en contra (Guanyem Girona, Junts per Catalunya i Esquerra) i 10 vots a favor (PSC, PP i Vox) la moció que presenta el grup municipal PSC-CP per a la simplificació dels tràmits administratius a l'Ajuntament de Girona.

Finalment, s’obre el torn dels precs i preguntes dels grups municipals de l’oposició a l’equip de govern i les respectives respostes. Sense més assumptes, l’alcalde de Girona aixeca la sessió del Ple.  

Ordre del dia
Vídeoacta
Tornar
— 30 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 30 de 100 resultats.