Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El govern de Girona destaca que està desplegant una política propera amb els veïns i veïnes, atenta amb els barris i centrada a millorar la vida de la gent

Aquest matí l'alcalde, la vicealcaldessa i el segon tinent d'alcaldia han valorat els 100 primers dies de mandat.

El govern municipal de l’Ajuntament de Girona ha valorat aquest matí els 100 primers dies al capdavant del consistori. L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis i Carreras, i el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Quim Ayats i Bartrina, han exposat les accions que s’han dut a terme durant aquests primers mesos de mandat.  
 
"Amb 100 dies hem demostrat que som un govern proper amb les veïnes i veïns, atent i actiu als barris i que hem posat els fonaments per establir un model de ciutat centrat a millorar la vida de la gent", ha afirmat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar. En aquest sentit, l’alcalde ha destacat que no és “un govern reclòs a la plaça del Vi” i que la presència i l’atenció dels barris són dos aspectes que han estat ben presents en aquests primers mesos de mandat. Ho ha il·lustrat explicant el projecte de caminades periòdiques entre els regidors i regidores i l’agent de la Policia Municipal de Girona referent de cada barri, una novetat de l’actual govern, per ser-hi més present.
 
“Som un govern que treballa per resoldre els problemes que preocupen a la ciutadania. La regulació dels habitatges d’ús turístic és una victòria perquè ens ajudarà a conservar un Barri Vell per a les veïnes i veïns i és una peça més per ajudar a garantir el dret a l’habitatge dels gironins i gironines. Amb la regulació dels HUT hem complert també amb un dels principals compromisos d'aquest govern i hem demostrat capacitat d'entesa i diligència”, ha destacat l’alcalde.
 
A més, ha afegit que “amb 100 dies Girona també ha pogut viure millores evidents en mobilitat sostenible”. En aquest sentit, ha destacat que “en pocs mesos hem pacificat els entorns escolars de l’escola Marta Mata i del Cassià Costal, dues reivindicacions que ens permeten protegir la mainada i reduir lleugerament els efectes adversos dels cotxes prop de les escoles. Aquesta és la base per avançar en un pla de quatre anys per fer entorns escolars més segurs, saludables i jugables”.
 
En la mateixa línia, l’alcalde també ha destacat que s’ha iniciat una campanya sancionadora als patinets elèctrics enfocada sobretot en aconseguir que no circulin per la vorera i ha avançat que s’iniciarà un procés participatiu per millorar el carrer de la Creu juntament amb les veïnes i veïns. Alhora, l’alcalde ha reivindicat la prova pilot al carrer de Sant Joan Baptista de La Salle. “Hem de pensar amb la ciutat que volem d’aquí 5, 10 o 20 anys. Quan mirem enrere i veiem el Mercat del Lleó, la rambla de la Llibertat o la plaça de la Independència com a grans aparcaments de cotxes ens posem les mans al cap. S’ha de ser valent”, ha afirmat Salellas. 
 
L’alcalde també ha destacat que en menys d’un mes el govern va encarar l’onada de calor estrenant una xarxa de refugis climàtics amb més de 30 espais o que s’ha iniciat el procés per fer retirar els elements franquistes de la ciutat. 
 
D’altra banda, la vicealcadessa Gemma Geis ha destacat les visites guiades gratuïtes pels gironins i gironines que s’han ofert aquest estiu; l’estudi del grau de maduresa digital del sector turístic; el foment de la mobilitat urbana del futur a través del festival Sea Otter; el treball amb les entitats per la defensa de la llengua i cultura catalanes; l’aprovació del Protocol per la Contractació Socialment Responsable o els treballs per projectar el nou campus de salut de l’Hospital Josep Trueta. També ha remarcat les obres de millora del parc que hi ha al costat de l’Escola Marta Mata, de l’Escola Eiximenis, de la columna de llum de la plaça de Miquel Santaló o el canvi d’enllumenat del parc de la Devesa. 

“Aportem la nostra mirada i manera de fer en aquest govern. La Girona del futur s’ha de fer des del consens més ampli i volem trencar els compartiments estancs. Les decisions més importants i que afecten a promoció econòmica, mobilitat i habitatge o el canvi climàtic s’han d’afrontar de manera transversal. En concret, i quant a les nostres àrees de responsabilitat, hem iniciat els contactes amb l’Institut Català de Finances pels fons llavors per a emprenedors perquè entenem que el futur passa per la innovació i l’emprenedoria”, ha destacat Geis. 
 
Alhora ha afegit que “també estem actuant en l’urbanisme de proximitat o la ciutat dels detalls: enllumenat, pintura dels carrers, parcs infantils i sobretot la seguretat; en el centre de totes les accions, tenim el treball i la mirada posada en la llengua i la cultura catalanes. Un model de ciutat i un model de proposta econòmica per enfortir Girona amb un govern preparat per transformar-la d’acord amb les seves necessitats”. 

Pel que fa a cultura, esports i treball, el tinent d’alcaldia Quim Ayats ha explicat que s’ha reforçat El Modern com a centre de creació de videojocs, s’ha fet més accessible la programació del Teatre Municipal, s’han programat més cursos de formació laboral dirigits a la ciutadania per adaptar-se a les noves necessitats, s’ha buscat un espai a la UNED pel Centre d'Arts Escèniques El Galliner, s’ha buscat finançament per a la biblioteca de la Casa de Cultura -que està quasi tancat-, i s’han augmentat els cursos i places per a les pràctiques esportives durant l’any als equipaments gironins.
 
“El govern té la responsabilitat d’adaptar Girona als reptes presents i futurs, respondre a les demandes i inquietuds de la ciutadania. I així s’està fent. Adaptem Girona al futur quan connectem El Modern amb la indústria dels videojocs o reforcem la formació laboral de la ciutadania. És inqüestionable que s’està treballant per oferir certeses als gironins i gironines. Certeses com que la cultura és i ha de ser accessible per a tothom, i això ho fem reforçant la programació del Teatre Municipal, buscant una solució definitiva pel Galliner a l’edifici de la UNED o aconseguint el finançament necessari per a la Biblioteca de la Casa de Cultura”, ha destacat Ayats. 

Tornar
— 30 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 30 de 92 resultats.