Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari d'agost del 2023

El Ple va tenir lloc el dimecres 2 d’agost.

Dimecres 2 d’agost va tenir lloc de forma presencial la sessió plenària ordinària corresponent al mes d’agost del 2023. L’alcalde, Lluc Salellas i Vilar, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. 

"Fa poques hores hem sabut que una escola de la ciutat de Girona serà obligada a realitzar una part de les assignatures en llengua castellana. Es vulnerarà així a la ciutat el model d'immersió lingüística, un model d'èxit i reconegut en l'àmbit internacional", va afirmar l’alcalde. 

Primer es van aprovar les resolucions judicials i administratives a donar compte al Ple i una ratificació. Aquesta es va aprovar amb 17 vots a favor (GuanyemGirona, Junts i Esquerra), 1 abstenció (PP) i 9 vots en contra (PSC i Vox), i feia referència a la desestimació del recurs de l'Associació Aigua és vida Girona contra el conveni de col·laboració amb el Consorci Aigües de la Costa Brava. 

Tot seguit es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

Dins la Comissió Informativa de Cultura, Esports i Educació es van aprovar els preus públics de diferents serveis que ofereix l’Ajuntament de Girona. Per una banda, amb 26 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra, PSC i PP) i 1 abstenció (Vox) es van aprovar els de la programació 2023-2024 de l'Aula d'escriptura. 

Amb 25 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra i PSC) i 2 vots en contra (PP i Vox) es van aprovar els preus públics de la programació de l'Escola Municipal d'Art del curs 2023 - 2024.
 
Amb 17 vots a favor (Guanyem Girona, Junts i Esquerra), 8 abstencions (PSC) i 2 vots en contra (PP i Vox) es van aprovar tant els preus públics de les activitats aquàtiques, natació escolar 2023-2024 i oferta estiu 2024 com els de les activitats fisicoesportives pel curs 2023-2024. 

Després va ser el moment de debatre els punts de la Comissió Informativa de Transició Ecològica i Transformació Urbana, que majoritàriament estaven relacionats amb les concessions dels pàrquing subterranis. 

Primer es va aprovar per unanimitat resoldre el recurs de reposició de Saba Aparcaments Santa Caterina a l'acord de Ple de 14.11.2022 que es desestimava la seva sol·licitud de reequilibri econòmic financer de la concessió de l'aparcament de plaça Pompeu Fabra per motiu de la COVID. 

Amb 26 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra, PSC i PP) i 1 vot en contra (Vox) es va aprovar retornar tres garanties. Aquests són: l'anterior garantia definitiva de SABA Aparcamientos per l'explotació de l'aparcament de Berenguer Carnicer, la garantia provisional de Pàrking Plaça de la Constitució per l'explotació de l'aparcament de la plaça Constitució i plaça Josep Pla, i la garantia provisional de Parking Plaça de Catalunya per l'explotació de l'aparcament de Calvet i Rubalcava. 

L’últim punt d’aquesta comissió va ser declarar la incompatibilitat del lloc de treball de Jordi Pons Ribas com a director gerent  de TRARGISA. Aquest punt va ser aprovat amb 19 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra, PP i Vox) i 8 abstencions (PSC).

Tot seguit es va debatre l’únic punt que es portava de la Comissió Informativa de Talent, Innovació, Salut i Comunitat. Aquest feia referència al reconeixement extrajudicial de crèdit per abonar a Canis el cost del servei d'atenció veterinària al Centre d'acollida d'animals de Girona de març a agost del 2022. El punt va ser aprovat amb 26 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra, PSC i PP) i 1 vot en contra (Vox). 

Dins la Comissió Informativa de Gestió de Recursos i Atenció a la Ciutadania es van debatre fins a 11 punts. El primer feia referència a la proposta de contractació del director de la ràdio municipal, el periodista Oriol Mas, la qual va ser aprovada amb 26 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra, PSC i PP) i 1 vot en contra (Vox). Amb els mateixos vots es va aprovar la modificació de crèdit per a la cobertura del lloc de treball de director de la ràdio municipal. 

En aquest Ple també es van aprovar, per unanimitat, les festes locals per l'any 2024. 

Un altra dels temes importants va ser l’aprovació del Compte General de l’exercici 2022. Aquest va ser aprovat amb 17 vots a favor (Guanyem Girona, Junts i Esquerra), 1 abstenció (PP) i 9 vots en contra (PSC i Vox). 

Per unanimitat es van aprovar també diferents punts sobre la neteja d’equipaments municipals. Aquests són: la segona pròrroga dels serveis de neteja d'edificis i dependències municipals del lot 7 i 8, canviar la designació de la persona representant de Serveis Jurídics en el contracte de neteja d'edificis i dependències municipals, la modificació de prestacions derivades del contracte dels serveis de neteja dels centres i equipaments formalitzats amb l'empresa la Bruixa Neteges Generals i Manteniment SL, l'empresa Multianau SL, Multiserveis Endavant SL i la UTE Social Neteja Girona. 

L’últim punt que es portava a ple va ser el Protocol per la Contractació Responsable de l'Ajuntament de Girona. Aquest va ser aprovat amb 26 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra, PSC i Vox) i 1 abstenció (PP). 

Tot seguit es van debatre dos punts urgents. El primer, el reconeixement extrajudicial de crèdit per pagar les quotes de manteniment del programa XRT, va ser aprovat amb 26 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra, PSC i PP) i 1 vot en contra (Vox). I el segon, sobre l’increment retributiu de l’1% pel personal de CATSA, va ser aprovat amb els mateixos vots.

Un cop es van debatre tots els punts, es va passar a tractar la moció que presentava el PSC sobre millorar polítiques de bon govern amb l'actualització de les cartes de serveis i els plans i programes municipals. El punt va ser aprovat amb 10 vots a favor (PSC, PP i Vox) i 17 abstencions (Guanyem Girona, Junts i Esquerra). 

Finalment, es va obrir el torn dels precs i preguntes dels grups municipals de l’oposició a l’equip de govern i les respectives respostes. Sense més assumptes, l’alcalde de Girona va aixecar la sessió del Ple d’agost de 2023 a les 19.55 h. 

Ordre del dia
Tornar
— 30 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 30 de 92 resultats.