Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari presencial de juliol del 2023

El Ple va tenir lloc el dia 20 de juliol del 2023

Dilluns dia 20 de juliol va tenir lloc de forma presencial la sessió plenària ordinària corresponent al mes de juliol del 2023. L’alcalde, Lluc Salellas i Vilar, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. Un cop aprovada l’acta anterior, es van aprovar les resolucions judicials i administratives a donar compte al Ple i una ratificació, i es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

Dins la Comissió Informativa de Transició Ecològica i Transformació Urbana es va aprovar per majoria absoluta declarar la nul·litat de les prestacions de recollida de residus, neteja viària i deixalleries municipals durant els mesos d'abril i maig de 2022 amb 17 vots a favor (Guanyem Girona, JxCat i ERC), 9 abstencions (PSC i PP) i 1 vot en contra (VOX).

També es va aprovar per majoria absoluta amb 18 vots a favor (Guanyem Girona, JxCat, ERC i PP), 8 abstencions (PSC) i 1 vot en contra (VOX) el reconeixement extrajudicial de crèdit fruit de l'obligació de l'Ajuntament de Girona d'abonar a l'entitat Serveis Municipals de Neteja de Girona, S.A. el cost de les despeses derivades de la prestació dels serveis de neteja viària, recollida i tractament de residus i deixalleries del municipi de Girona corresponent als mesos d'abril i maig de 2022.

Per unanimitat es va aprovar el canvi de la forma de gestió del Cementiri Nou de Girona.

Per majoria absoluta es va aprovar amb 26 vots a favor (Guanyem Girona, JxCat, ERC, PSC i PP) i 1 vot en contra (VOX) el reconeixement extrajudicial de crèdit fruit de l'obligació de l'Ajuntament de Girona d'abonar a Punt Verd Girona SL, el cost de les despeses derivades de la prestació del servei de manteniment de la jardineria i l'arbrat dels carrers, parcs i zones verdes dels lots 1, 3 i 4 pels següents períodes: del primer de setembre al 30 de novembre de 2022, de maig al 31 d'agost de 2022 i del primer de desembre de 2022 fins al 31 de gener de 2023.  

De la Comissió Informativa de Talent, Innovació, Salut i Comunitat es va aprovar per majoria absoluta amb 26 vots a favor (Guanyem Girona, JxCat, ERC, PSC i PP) i 1 vot en contra (VOX) el reconeixement extrajudicial de crèdit fruit de l'obligació de l'Ajuntament de Girona d'abonar a Jorge Ametller Batlle, el cost de les despeses derivades de la prestació del servei de recollida i manteniment dels animals de companyia del municipi de Girona, durant tres períodes diferents: els mesos de maig i juny de 2022; juliol, agost i setembre de 2022, i octubre, novembre i desembre de 2022. 

Dins de la Comissió Informativa de Gestió de Recursos i Atenció a la Ciutadania es van debatre cinc punts. El primer feia referència a aprovar un sistema de productivitats per les diferents categories del personal que prestarà els seus serveis durant el desenvolupament dels processos electorals. La proposta va ser aprovada per majoria absoluta amb 19 vots a favor (Guanyem Girona, JxCat, ERC, PP i VOX) i 8 abstencions (PSC). 
Per unanimitat es va aprovar declarar obres d'especial interès o utilitat municipal la reforma de la planta segona del conservatori de música Isaac Albèniz de la Casa de Cultura situada a la plaça Hospital 6.

Un altre dels punts va ser les modificacions del pressupost per l'exercici 2023, prorrogat del 2022 en les modalitats de suplement i crèdit extraordinari a finançar amb nous ingressos no previstos. Aquest va ser aprovat per majoria absoluta amb 19 vots a favor (Guanyem Girona, JxCat, ERC, PP i VOX) i 8 abstencions (PSC). 

La desestimació del recurs de reposició interposat per l'empresa Ecobar Girona S.L. contra l'acord de Ple de 9 de maig de 2022 en el que es desestima la sol·licitud de pròrroga pel termini de tres anys i nou mesos de la concessió demanial per l'explotació del bar terrassa al Parc del Migdia va ser aprovat per majoria absoluta amb 18 vots a favor (Guanyem Girona, JxCat, ERC i VOX) i 9 abstencions (PSC i PP).

I, finalment, es va aprovar per majoria absoluta amb 25 vots a favor (Guanyem Girona, JxCat, ERC i PSC), 1 abstenció (PP) i 1 vot en contra (VOX) el requeriment a l'entitat Siresa Campus S.L. per la cancel·lació parcial del contracte de penyora celebrat el 29 de novembre de 2022 mitjançant pòlissa intervinguda pel notari de l'il·lustre col·legi de Madrid Sr. Antonio Pérez-Coca Crespo. 

En el Ple es van portar dos punts urgents. La modificació de l'acord pres pel Ple de la Corporació en sessió de data 6 de juliol de 2023 es va aprovar per majoria absoluta amb 17 vots a favor (Guanyem Girona, JxCat i ERC) i  10 vots en contra (PSC, PP i VOX). I la modificació del punt dispositiu primer de l'acord del Ple de 6 de juliol de nomenament de representants de la corporació municipal en diferents entitats i associacions es va aprovar per majoria absoluta amb 17 vots a favor (Guanyem Girona, JxCat i ERC) i  10 vots en contra (PSC, PP i VOX). 

Tot seguit es van passar a les mocions. Primer es van debatre les de les entitats, que en aquest cas n’hi havia dues. L'entitat ciutadana Ateneu 24 de juny i el Casal Independentista el Forn van recollir el desig de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines. La moció va ser aprovar per majoria absoluta amb 17 vots a favor (Guanyem Girona, JxCat i ERC), 8 abstencions (PSC) i 2 vots en contra (PP i VOX).

Per la seva banda, el sindicat CCOO va demanar l'adhesió a la ILP per a la proposició de llei de garanties de finançament del sistema educatiu català per un mínim del 6% del PIB per a l'educació. La proposta va ser aprovada amb 25 vots a favor (Guanyem Girona, JxCat, ERC i PSC), 1 abstenció (PP) i 1 en contra (VOX).

Pel que fa a les mocions dels grups municipals, només se’n va presentar una. El PSC va demanar resoldre el conveni del Clúster TIC Media (Bloom), proposta que va ser desestimada amb 17 vots en contra (Guanyem Girona, JxCat i ERC) i 10 vots a favor (PSC, PP i VOX).

Un cop fetes les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies, feta la part de control, i després de l’apartat de precs i preguntes, l’alcaldessa va cloure el Ple a les 20.17 h. 

Ordre del dia
Tornar
— 30 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 30 de 92 resultats.