Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari presencial d’abril del 2023

El Ple va tenir lloc el dia 17 d’abril de 2023

Captura de pantalla del ple

Dilluns dia 17 d'abril va tenir lloc de forma presencial la sessió plenària ordinària corresponent al mes d'abril de 2023. L'alcaldessa, Marta Madrenas, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. Un cop aprovada l'acta anterior, l'alcaldessa va exposar els informes de Presidència amb dades d'ocupació a Girona. Acte seguit es van aprovar les resolucions judicials i administratives a donar compte al Ple, i es va procedir a les votacions dels diferents punts que s'havien portat a les comissions informatives prèvies.

En primer lloc, es van debatre al Ple els punts de la Comissió Informativa d'Alcaldia. El punt 4 (Aprovar el Pla de verificació d'activitats comunicades del municipi de Girona 2023-2026) es va aprovar per 20 vots a favor (JxCat, Guanyem, ERC i Cs) i 7 abstencions (PSC i Regidor no adscrit).

El punt 5, sobre la Modificació puntual del PPU Mas Quintana en els àmbits de les illes dels blocs b3, b4, b5, b9, b10 i b11, es va aprovar per 13 vots a favor (JxCat i ERC), 7 abstencions (PSC i regidor no adscrit) i 6 vots en contra (Guanyem).

La portaveu del grup Guanyem Girona, Cristina Andreu, va justificar el vot negatiu del seu grup al·legant que "si s'incrementen les places pàrquing, podria haver-hi un benefici superior al que estava previst (...) No entenem com no hi ha via de compensació de tot aquest increment, que el promotor sí que podrà tenir. D'altra banda, en molts llocs les modificacions van en línia de treure places de pàrquing. (...) és difícil en aquest pla poder executar una reducció, però en tot cas no té sentit un increment".

Seguidament, el punt 6, relatiu a l'aprovació provisional de la Modificació Puntual del PGOU número 81 Industrial Avellaneda, es va aprovar per 20 vots a favor (JxCat, PSC, ERC i el Regidor no adscrit) i 6 abstencions (Guanyem Girona).

A continuació, el punt 7, sobre l'aprovació inicial de l'inventari de camins municipals, es va aprovar per 19 vots a favor (JxCat, Guanyem i ERC) i 7 abstencions (PSC i el Regidor no adscrit).

El següent punt, el punt 8, sobre l'aprovació definitiva del Pla d'emergència per sequera del municipi de Girona, es va aprovar per unanimitat.

Seguidament, el punt 9, per a l'adhesió de l'Ajuntament de Girona al Pla de serveis d'assistència i cooperació tècnica en matèria de gestió energètica, ofert pel Consell Comarcal del Gironès, es va aprovar per 19 vots a favor (JxCat, Guanyem i ERC) i 7 vots en contra (PSC i el Regidor no adscrit).

La portaveu del grup municipal del PSC, Sílvia Paneque, va explicar que el seu grup hi votava en contra perquè "L'objectiu inicial d'aquesta xarxa d'oficines està a les beceroles".

A continuació, el punt 10, sobre la ratificació de l'establiment del servei públic de cementiris i el canvi de forma de gestió del Cementiri Nou de Girona es va aprovar per unanimitat.

Seguidament. el punt 11, va aprovar el conveni de cooperació horitzontal entre el Consorci d'Aigües Costa Brava i @girona_cat per a la prestació conjunta del servei d'abastament d'aigua en alta a les instal·lacions de Montfullà. Es va aprovar per 13 vots a favor (JxCat,i ERC), 7 abstencions (PSC i el Regidor no adscrit) i 6 vots en contra (Guanyem).

La portaveu del grup Guanyem Girona, Laia Pèlach, va justificar el vot negatiu del seu grup: "tot aquest tema està envoltat de dubtes".

En el següent punt, el punt 12, se substancien les propostes 12 i 13. Es desestima per unanimitat la revisió de tarifes sol·licitada per la societat Saba Aparcamientos SA. I s'aprova per unanimitat desestimar el recurs de reposició presentat per la societat Saba Aparcamientos SA a l'acord de Ple de 14.11 de 2022 pel qual es desestimava la sol·licitud per al reequilibri econòmic financer de la concessió de l'aparcament de Berenguer Carnicer per la COVID 19.

Pel que fa al punt 13, s'aprova per unanimitat desestimar el recurs de reposició interposat per l'empresa Saba Aparcamientos SA a l'acord de Ple de 12.09 de 2022 pel qual es desestimava la sol·licitud per a la revisió de tarifes de l'aparcament de Berenguer Carnicer

Seguidament, se substancien els punts del 14 al 20.

El punt 14 aprova per unanimitat els requeriments a formular a les societats Empark Aparcamientos y Servicios SA, Rubau Tarres SAU, Projectes i Disseny SL, SABA Aparcamientos SA, Pàrking Plaça de la Constitució SA, Parking Plaça de Catalunya SA i Guimerà Nou SL.

S'aprova per unanimitat requerir a Empark Aparcamientos y Servicios SA la constitució de la garantia definitiva per assegurar el bon compliment de les obligacions derivades de l'explotació de la concessió de l'aparcament subterrani de Santa Eugènia-Parc Central

Pel que fa al punt 15, s'aprova per unanimitat requerir a Rubau Tarres SAU la constitució de la garantia definitiva per assegurar el bon compliment de les obligacions de l'explotació de la concessió de l'aparcament subterrani de Pou Rodó.

El punt següent, el punt 16, aprova per unanimitat requerir a Projectes i Disseny SL la garantia definitiva per assegurar el bon compliment de les obligacions derivades de l'explotació de la concessió de l'aparcament de General Marvà.

En el punt 17, s'aprova per unanimitat el requeriment a formular a les societats SABA Aparcamientos SA l'actualització de la garantia definitiva per assegurar el bon compliment de les obligacions derivades de l'explotació de la concessió de l'aparcament subterrani de Berenguer Carnicer

El següent punt, el punt 18, aprova per unanimitat requerir a Pàrking Plaça de la Constitució SA la garantia definitiva per assegurar el bon compliment de les obligacions derivades de l'explotació de les concessions dels aparcaments subterranis de les places Constitució i Josep Pla.

El punt 19, aprova per unanimitat requerir a Parking plaça de Catalunya SA la garantia definitiva per assegurar el bon compliment de les obligacions derivades de l'explotació de la concessió de l'aparcament subterrani de la plaça Calvet i Rubalcava.

En el punt 20, s'aprova per unanimitat requerir a Guimerà Nou SL la garantia definitiva per assegurar el bon compliment de les obligacions derivades de l'explotació de la concessió de l'aparcament soterrani al sector del Parc de Vista Alegre.

Seguidament, el punt 21, aprova per unanimitat inicialment el Reglament de funcionament del nou Consell de les Arts i la Cultura de Girona.

El punt següent, el punt 22, també aprova per unanimitat el compromís de cofinançament de @girona_cat pel finançament de la nova Biblioteca de la Casa de la Cultura.

A continuació, el punt 23, per aprovar inicialment les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la dinamització dels barris de Girona, s'aprova per majora absoluta amb 19 vots a favor (JxCat, Guanyem i ERC) i 7 abstencions (PSC i el Regidor no adscrit).

El següent punt, el punt 24, va aprovar per unanimitat les bases per la convocatòria de beques ajudes d'allotjament a les residències de Girona i Barcelona de l'empresa Siresa Campus S.L. pel curs acadèmic 2023-2024.

A continuació, se substancien conjuntament els punts 25, 26, 27 i 28.

En el punt 25, s'aprova per unanimitat que les obres de la plaça Sant Pere 9, 1r; del carrer Bailén 6; del carrer Pare Coll 9, i del carrer Camp d'Or 1 són d'especial interès o utilitat municipal i la declaració d'obres d'especial interès o utilitat municipal (rehabilitació de l'habitatge situat a la plaça Sant Pere 9, 1r).

El punt 26 aprova per unanimitat la declaració d'obres d'especial interès o utilitat municipal (la reparació de jardineres i manteniment de façana de l'edifici situat al carrer Bailén 6).

En el punt 27 s'aprova per unanimitat la declaració d'obres d'especial interès o utilitat municipal (la reparació de la façana de la finca situada al carrer Pare Coll 9).

El punt 28 aprova per unanimitat la declaració d'obres d'especial interès o utilitat municipal (la reparació de façanes de l'edifici situat al carrer Camp d'Or 1).

Seguidament, el punt 29 sobre les transferències de crèdit per programes de l'Àrea de Promoció Econòmica, s'aprova per 20 vots a favor (JxCat, PSC, ERC i el Regidor no adscrit) i 6 abstencions (Guanyem).

A continuació, el punt 30 aprova per unanimitat inicialment la modificació de crèdit al pressupost de despeses 2023 per finançar els costos de l'adquisició de materials i complements informàtics no previstos inicialment.

El següent punt, el punt 31, sobre la tramitació d'una modificació pressupostària per al desenvolupament d'un pla d'actuació, s'aprova per 13 vots a favor (JxCat i ERC) i 13 abstencions (Guanyem, PSC i el Regidor no adscrit).

Seguidament, el punt 32, sobre la modificació de la plantilla de l'exercici 2022 aprovada per acord de Ple de data 25.10 de 2021 i modificada per acord de Ple de data 09.05 de 2022, 29.07 de 2022, 12.12 de 2022 i 13.02 de 2023, s'aprova per majoria absoluta inicialment per 20 vots a favor (JxCat, PSC, ERC i el Regidor no adscrit) i 6 abstencions (Guanyem).

El punt 33, aprova per unanimitat les modificacions de prestacions derivades del contracte dels serveis de neteja dels centres i equipaments de @girona_cat, formalitzats amb l'empresa MULTIANAU, SL; FUNDACIÓ MAS XIRGU i la UTE SOCIAL NETEJA GIRONA número 2.

En el punt 34 s'aprova per unanimitat aprovar la modificació de prestacions derivades del contracte dels serveis de neteja dels centres i equipaments de @girona_cat, formalitzats amb FUNDACIÓ MAS XIRGU.

A continuació, en el punt 35, S'aprova per unanimitat aprovar la modificació de prestacions derivades del contracte dels serveis de neteja dels centres i equipaments de @girona_cat, formalitzats amb la UTE SOCIAL NETEJA GIRONA número 2.

En el següent punt, el punt 36, s'aprova per unanimitat formular requeriment a l'entitat Siresa Campus S.L. per acreditar les circumstàncies relacionades amb el contracte de penyora celebrat el 29.11 de 2022 mitjançant pòlissa intervinguda pel Notari de l'il·lustre col·legi de Madrid Sr. Antonio Pérez-Coca Crespo.

Just després es va aprovar per unanimitat una moció ciutadana presentada per CS CONC - Comissions Obreres Girona per a la millora dels Serveis Socials dels municipis de Catalunya.

A continuació es va passar a debatre les dues mocions de grups municipals que anaven al Ple. La primera, la va presentar el grup municipal del PSC per a la implantació de les energies renovables a la ciutat de Girona, i la va defensar la regidora del grup Bea Esporrín. Aquest punt es va aprovar per 6 vots a favor (PSC) i 19 abstencions (JxCat, Guanyem i ERC).

La segona, per ampliar i intensificar les tasques del servei de mediació de l'Oficina Municipal d'Habitatge amb l'objectiu de reduir les situacions de pèrdua i de risc de pèrdua d'habitatge, la va presentar el grup de Guanyem Girona i defensar la seva portaveu, Cristina Andreu, i també es va aprovar per 6 vots a favor (Guanyem) i 19 abstencions (JxCat, ERC i PSC).

Per acabar, comencen els precs i preguntes dels grups municipals de l'oposició a l'equip de govern i els regidors i regidores de l'equip de govern responen els precs i preguntes de l'oposició.

Un cop fetes les votacions dels diferents punts que s'havien portat a les comissions informatives prèvies, feta la part de control, i després de l'apartat de precs i preguntes, l'alcaldessa va cloure el Ple a les 21.06 h.

Ordre del dia
Tornar
— 30 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 30 de 92 resultats.