Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari d’octubre del 2022

El Ple va tenir lloc el dia 10 d’octubre del 2022

Dilluns va tenir lloc de forma presencial la sessió plenària ordinària corresponent al mes d’octubre del 2022. L’alcaldessa, Marta Madrenas, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. Un cop aprovada l’acta anterior, l’alcaldessa va exposar els informes de Presidència amb dades d’ocupació a Girona. Tot seguit es van aprovar les resolucions judicials i administratives a donar compte al Ple i les ratificacions, i es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

En primer lloc, es van debatre al Ple els punts de la Comissió Informativa d'Hisenda i Règim Interior. Es van debatre conjuntament cinc punts que feien referència a declaracions d'obres d'especial interès o utilitat municipal. Tots ells van ser aprovats per unanimitat. 

Tot seguit, es va aprovar la modificació del pressupost de l'OALEMG de l'exercici 2022, proposada i aprovada inicialment pel Consell Rector de l'OAELM, amb 26 vots a favor (JxCat, Guanyem Girona, PSC, ERC i el regidor no adscrit) i 1 abstenció (Ciutadans).

L’aprovació provisional de la supressió i derogació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de clavegueram i modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida i gestió de residus va comptar amb 13 vots a favor (JxCat i ERC), 13 abstencions (Guanyem Girona, PSC i el regidor no adscrit) i 1 vot en contra (Ciutadans). La regidora Míriam Pujola va defensar el seu vot en contra: “quan vostès van portar el punt de la municipalització de l’aigua el meu grup va votar que no, vam donar aleshores la nostra argumentació, per tant, per coherència amb el que ja vam votar, avui tornarem a votar que no”. 

Finalment, es va votar l’últim punt de la Comissió Informativa d'Hisenda i Règim Interior: l’aprovació de la primera pròrroga del LOT 7: Edificis adscrits a l'Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat (reservat a Centre Especial de Treball) i el LOT 8: Lavabos Públics (reservat a Centre Especial de Treball), del contracte dels serveis de neteja d'edificis i dependències municipals. Aquest punt va comptar amb tots els vots a favor dels regidors i regidores del consistori. 

A continuació es va passar a debatre el punt de la Comissió Informativa de Promoció Econòmica. El projecte Menja't Girona, el quadre de finançament plurianual i acceptar la subvenció referent al Pla de sostenibilitat turística en destinació de Girona va ser aprovat amb 20 vots a favor (JxCat, PSC, ERC i el regidor no adscrit) i 7 abstencions (Guanyem Girona i Ciutadans). 

En el Ple es va dur un punt urgent, el qual primer va ser aprovat perquè es debatés durant la sessió.  Es tractava de les modificacions pressupostaries per procedir al concurs per la compra dels dos locals socials: un al barri de l'Eixample Nord i l'altre al barri de Vistalegre. Aquest punt va ser aprovat també per unanimitat. 

Abans de passar a altres qüestions, es va debatre una moció ciutadana. L’associació Multicapacitats va demanar una major accessibilitat a la via pública de Girona. Va comptar amb tots els vots dels regidors i regidores de l’Ajuntament de Girona. 

Després es van debatre les mocions dels grups municipals. La regidora Míriam Pujola de Ciutadans va demanar la redacció i posterior desenvolupament i aplicació d'un pla pilot cooperatiu entre les Policies Locals de Girona i Salt. La proposta va ser desestimada amb 13 vots en contra (JxCat i ERC), 6 abstencions (Guanyem Girona) i 8 vots a favor (PSC, Ciutadans i el regidor no adscrit). 

El PSC va demanar la millora dels horaris i les rutes dels autobusos a la ciutat de Girona, així com per la incorporació d'una ruta circular. Va ser aprovada amb 14 vots a favor (Guanyem Girona, PSC, Ciutadans i el regidor no adscrit) i 13 en contra (JxCat i ERC). 

El grup de Ciutadans també va presentar una altra moció: el respecte a la casa consistorial, la qual va ser desestima amb 19 vots en contra (JxCat, Guanyem Girona i ERC), 7 abstencions (PSC i el regidor no adscrit) i 1 vot a favor (Ciutadans).

Pel que fa a Guanyem Girona, la formació municipal va presentar una moció per garantir el dret a la seguretat en la ciutat de Girona. Va ser desestimada amb 13 vots en contra (JxCat i ERC), 8 abstencions (PSC, Ciutadans i el regidor no adscrit) i 6 vots a favor (Guanyem Girona). 

Per últim, JxCat i Esquerra van presentar una moció per instar el govern espanyol a posar els habitatges de la SAREB a disposició de la ciutadania. El punt va comptar amb 19 vots a favor (JxCat, Guanyem Girona i ERC) i 8 abstencions (PSC, Ciutadans i el regidor no adscrit). 

Un cop fetes les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies, feta la part de control, i després de l’apartat de precs i preguntes, l’alcaldessa va cloure el Ple a les 20.47 h. 

Tornar
— 30 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 30 de 92 resultats.