Notícies | Oficina de Comunicació
El cicle “Concerts A Cegues” amplia la programació i durà actuacions secretes en onze espais icònics de Girona
La 6a edició del festival, que tindrà lloc entre el 9 i el 30 de novembre, incorporarà quatre noves ubicacions i unes 200 entrades més en venda
La sisena edició del cicle “Concerts a Cegues” ampliarà la programació i durà un total de 19 concerts secrets en 11 espais icònics de Girona entre el 9 i el 30 de novembre. Es tracta de concerts de molt petit format, sense equip de so i en espais únics de la ciutat, per a un màxim de 50 persones espectadores, on el públic assisteix a la cita sense saber quin artista anirà a escoltar. L’experiència s’ha consolidat com una proposta d’èxit, amb entrades exhaurides en les quatre darreres edicions.
Aquest matí, el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina; la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, Gemma Geis i Carreras, i el director artístic de la iniciativa, Pau Planas, han presentat el festival.
“Que arribem a la sisena edició d'aquest cicle de concerts és una mostra més que la ciutat de Girona és una ciutat de cultura, una ciutat activa, viva i dinàmica”, ha destacat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina.
Per la seva banda, la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, Gemma Geis i Carreras, ha explicat que “amb cicles de concerts com els ‘Concerts a Cegues’ constatem que Girona és una ciutat de cultura, una ciutat ben viva i plena d'activitats. A la Diputació de Girona estem especialment satisfets de col·laborar cada any amb el festival, dins de la nostra tasca de dinamització i difusió cultural”. “Des de la nostra institució continuarem treballant per mantenir aquesta aposta cultural rica i plural que sigui accessible a tothom. Tot contribuint, d’aquesta forma, que Girona i comarques, tant riques culturalment parlant, es vagin consolidant com un territori de festivals”, ha afegit Geis.
Entre les novetats d’enguany, destaquen la incorporació de quatre ubicacions inèdites que s’estrenen als “Concerts a Cegues”. En la jornada inaugural del festival, l’escenari serà el Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona. També es visitarà per primera vegada un dels espais del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona amb un concert a l’església de Sant Nicolau. Les altres dues noves incorporacions seran fora del Barri Vell, seguint la vocació de l’organització de descentralitzar l’oferta cultural de la ciutat. Per una banda, s’afegirà al festival l’emblemàtic edifici de la Farinera Teixidor, a l’Eixample i, per l’altra, es visitarà per primera vegada el barri de Vila-roja amb un concert a la Casa de les Arts, seu de la Fundació Girona Est.
Al marge de les noves localitzacions, aquesta edició també recuperarà com a escenaris els soterranis de la Catedral, que no formaven part del festival des del 2021; Sant Pere de Galligants, i el Museu del Cinema, que l’any passat van quedar fora. Sí que es mantindran ubicacions ja icòniques dels “Concerts a Cegues” com la Casa Masó, la presó del Museu d’Art o la capella de Sant Jaume, a Pedret. També es repetirà un espai que es va estrenar l’any passat amb gran èxit, el CookinGirona.
El cicle preveu concerts cada cap de setmana de novembre, amb dues sessions en pràcticament tots els espais. A més, cada dissabte es combinaran concerts de forma simultània en dues ubicacions diferents i s’augmentarà el nombre de concerts respecte edicions anteriors. D’aquesta manera, tot i mantenir els mateixos aforaments reduïts que en edicions anteriors, enguany es posaran a la venda prop de 200 entrades més que en l’edició de 2023, per tal de donar resposta a l’alta demanda de públic que té el festival.
Com és habitual, la programació serà coherent amb la trajectòria del festival, i se centrarà principalment en la música catalana i en català, amb una forta presència de propostes gironines o que combinarà noms emergents i de futur amb veus ja consolidades dins l’escena musical del país. En els últims anys, han passat pel cicle artistes com Lluís Gavaldà, Judit Neddermann, La Ludwig Band, Xavi Sarrià o David Carabén.
El vessant inclusiu del festival
En paral·lel a la programació oberta al gran públic, el cicle “Concerts a Cegues” mantindrà un any més el vessant inclusiu, destinat a fer arribar el festival a aquelles persones que no poden gaudir-ne habitualment. Ho farà a través d’un concert exclusiu a la residència de gent gran Puig d’en Roca, obert únicament a persones residents i familiars. Serà el divendres 25 d’octubre amb un format festiu coincidint amb l’inici de les Fires de Sant Narcís de Girona, una aposta que ja s’ha celebrat en edicions anteriors amb gran èxit.