Notícies | Oficina de Comunicació
Girona FM reestructura la franja matinal en l’estrena de la nova temporada
L’emissora municipal dona més pes als continguts informatius i de servei en la programació en directe diària entre 9 i 12 del matí. Amb “La Principal de Girona FM” la divulgadora sardanista Montserrat Juvanteny tornarà a conduir un programa específic de sardanes. Aquest setembre hi haurà una renovació progressiva de la pàgina web per facilitar l’escolta en format pòdcast dels continguts
Aquesta setmana Girona FM ha iniciat el gruix de la programació de la temporada de tardor-hivern de l’emissora de ràdio municipal. La principal novetat és la reestructuració de la franja matinal diària entre les 9 del matí i les 12 del migdia, en què es concentren bona part dels continguts en directe. D’aquesta manera es volen fomentar els programes informatius i d’entreteniment amb una voluntat de servei públic, lligats a l’actualitat de Girona i a l’entorn més proper de la ciutat, i potenciant al màxim la proximitat de què fa gala l’emissora.
“Els matins de Girona FM” estaran dividits en tres franges d’una hora, amb continguts específics per a cada programa: entre 9 i 10 del matí serà la franja d’actualitat i de servei públic amb “El primer cafè”, amb Pau Villafañe, Saïd Sbai i Arnau Vila; entre les 10 i les 11, Jordi Grau moderarà “La tertúlia de Girona FM”; i, entre les 11 i les 12, Saïd Sbai dirigirà i conduirà el magazín de divulgació i entreteniment “Els 4 rius”. Al migdia serà el torn de “L’informatiu de Girona FM”, amb Pau Villafañe. Els dimarts i els dijous també es faran les entrevistes als representants polítics municipals en aquesta franja.
Tota la programació s’anirà implementant de manera progressiva durant el setembre, quan s’incorporaran també la resta de programes i de col·laboradors: “Garcia i Terribas Associats”, amb Pere Garcia i Guillem Terribas; “Gent de bàsquet” amb Jan Torrent; “Tots som GEiEG”, amb Carles Baldellou; “Girona en joc”, amb Pau Villafañe i Josep Coll; “Voluntaris.cat!”, amb Elena Garcia; “Girona entre bastidors”, amb Alexandra Cantós; “L’alternativa”, amb Ryan Martin, i “Escacs en joc”, amb Josep Serra.
Com a novetat d’aquesta temporada, destaca “La Principal de Girona FM”, un programa que representa el retorn a la ràdio de Montserrat Juvanteny, reconeguda difusora de l’actualitat i la cultura sardanista, que tindrà cada diumenge de 9 a 10 del matí en un espai dedicat a la sardana. Juvanteny alternarà la selecció musical amb entrevistes, agenda, efemèrides i tota mena de contingut, amb l’objectiu de potenciar la dansa tradicional catalana. També el col·laborador Lluís Lucero evolucionarà el seu espai sobre poesia en un programa propi que es podrà escoltar els dilluns a la una del migdia. “Poesia en farcell” tractarà l’actualitat poètica de Catalunya, amb especial atenció a l’activitat que es genera a Girona i a les comarques gironines.
D’altra banda, ja han començat les retransmissions esportives del Girona FC, de qui es retransmetran en directe i íntegrament tots els partits de la Lliga de Campions, la Lliga i la Copa del Rei en aquesta temporada històrica. A més, també s’està treballant per tornar a emetre en directe els partits de bàsquet del Bàsquet Girona i l’Uni Girona i convertir-se així en l’única emissora des d’on es podrà escoltar l’evolució dels tres principals equips professionals de la ciutat.
Finalment, durant aquest mes de setembre l’emissora de ràdio municipal també farà un pas endavant en l’emissió per Internet i l’aprofitament de les noves plataformes audiovisuals. En aquest sentit, entrarà en servei una reformulació de la pàgina web www.gironafm.cat, amb l’objectiu de potenciar tot el contingut que es genera a l’emissora també en format digital. Per això es facilitarà l’accés a l’emissió en directe via estríming i també en la recuperació de tots els programes en format pòdcast, així com la seva distribució a través de plataformes d’àudio i xarxes socials. A més a més, i per primera vegada, part del contingut es gravarà en format vídeo per augmentar-ne la difusió adaptant-lo als nous llenguatges audiovisuals.