Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona convoca totes les defenses jurídiques dels casos de desigualtat retributiva per negociar una solució consensuada

L’objectiu és buscar una solució consensuada que sigui la més beneficiosa per la plantilla i pel propi pressupost municipal.

L’Ajuntament de Girona ha decidit fer un pas endavant per reduir la litigiositat vinculada als processos judicials per la reclamació de la retroactivitat de la desigualtat retributiva de part de la plantilla municipal. Des del govern s’havia volgut esperar a tenir més informació sobre els processos oberts per tal de poder orientar la següent acció.

Així doncs, aquesta setmana s’han convocat els sindicats i els 10 despatxos d’advocats responsables de la defensa de treballadors i treballadores per tal de buscar una solució consensuada que sigui la més beneficiosa per la plantilla i pel propi pressupost municipal. La voluntat de l’equip de govern és obrir una nova etapa de negociació per tal d’establir unes bases de treball.

Tal com s’ha acabat reconeixent judicialment, es va produir una situació de desigualtat retributiva que afectava centenars de treballadores i treballadors del consistori. Des del govern s’assenyala que aquestes pràctiques es van iniciar al llarg dels anys 90 i 2000.

Finalment, des del govern es posa en valor els 2,5 milions d’euros inclosos al pressupost de 2024 per fer front al pagament de part de la desigualtat retributiva que afecta a la plantilla municipal i que ha permès avançar en una solució.

Tornar