Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona posa en funcionament l’estació de Girocleta de la plaça de Salt

Compta amb 26 aparcaments i permetrà fer arribar el servei en aquest punt de la ciutat on es troben diferents negocis i comerços. S’han incorporat 15 bicicletes noves.

L’Ajuntament de Girona ha posat en funcionament avui l’estació de Girocleta de la recentment reformada plaça de Salt, a Mas Xirgu. Aquesta compta amb 26 aparcaments i permet fer arribar el servei en aquest punt de la ciutat on es troben diferents negocis i comerços. A més, s’han incorporat 15 bicicletes noves. 

“Amb aquesta nova estació ens acostem una mica més a una àrea urbana cohesionada a través de la mobilitat sostenible alhora que facilitem a molta gent que treballa al polígon de Mas Xirgu un mitjà de transport sostenible per anar a la feina”, ha afirmat la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana de l’Ajuntament de Girona, Cristina Andreu Displas. 

L’estrena d’aquesta estació a la plaça de Salt suposa la finalització de la reforma d’aquest giratori. Els treballs han permès integrar un carril bici bidireccional a la rotonda i millorar l’espai públic destinat a les persones vianants. 

Amb aquesta nova parada, la xarxa de bicicletes públiques de Girona arriba ara als 30 punts d’estacionament, que estan repartits per diversos barris de la ciutat. Actualment, la Girocleta té 355 bicicletes disponibles amb la incorporació de les noves.

Cal destacar que recentment s’han posat en marxa 3 estacions de Girocleta més. El novembre es van estrenar els aparcaments del Mercat del Lleó, del número 48 de l’avinguda de Lluís Pericot i del número 53 del passeig d’Olot. En aquell moment també es van posar a circular 40 bicicletes noves.

El servei compta amb 4.216 persones usuàries, la xifra més alta registrada des de la seva posada en marxa el 2009. De mitjana, es realitzen 2.300 viatges en un dia laborable i les estacions més usades són les de la plaça de Catalunya, l’avinguda de Ramon Folch i les estacions de tren i d’autobusos.

L’actuació ha estat finançada pel Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia financiat per la Unió Europea NextgenerationEU. Amb aquesta nova estació ja s’han fet 7 de les 12 estacions previstes amb aquests fons. Es tracta de les estacions de l’Escola de Taialà, del carrer d’Antoni Gaudí, del carrer del Migdia amb el carrer del Riu Freser, del Mercat del Lleó, de l’avinguda de Lluís Pericot número 28 i del passeig d’Olot número 53. 

 

Tornar