Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Tradeinn Cursa Girona en Marxa Contra el Càncer celebra 10 anys recaptant fons per lluitar contra la malaltia

La competició esportiva tindrà lloc el 4 de febrer i oferirà el Dorsal 0, que permetrà col·laborar econòmicament i creuar la meta sense haver de córrer ni caminar.

La Tradeinn Cursa Girona en Marxa Contra el Càncer celebra enguany 10 anys dedicats a la recaptació de fons per lluitar contra la malaltia. Aquest matí, el regidor d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran i Martínez; la gerent de l’Associació Contra el Càncer a Girona, Pepi Soto, i el responsable de gestió de clients (Key Account Manager) de Tradeinn, Àlex Rabat, han presentat la proposta, que tindrà lloc el diumenge 4 de febrer, coincidint amb el Dia Mundial Contra el Càncer.

“La desena marxa contra el càncer és un exemple molt clar de conjunció entre esport, salut i suport mutu, elements definidors de Girona”, ha explicat el regidor Àdam Bertran i Martínez

Sota el lema “10 anys corrent. Tothom contra el càncer”, l’objectiu d’aquesta desena edició és que totes les persones puguin creuar la meta. Per aquest motiu s’oferirà el Dorsal 0, que permetrà col·laborar econòmicament i traspassar la línia d’arribada sense necessitat d’haver de córrer ni de caminar. 

A més, la prova tindrà les tres modalitats habituals: la cursa cronometrada de 5 km, la caminada de 6,5 km i les curses infantils. Aquest any, la sortida de la cursa i la caminada es faran a la mateixa hora, a les 10 h, mentre que les curses infantils tindran lloc a partir de les 11.30 h. Totes tindran sortida i arribada a la plaça de Catalunya. 

Es lliuraran premis a les tres primeres persones classificades –en categoria femenina i en categoria masculina- en la cursa de 5 km i un diploma per tots els nens i nenes que participin en les curses infantils. Cal destacar que la caminada no té caràcter competitiu i, per tant, no es lliuraran premis. També s’entregarà un guardó a la persona més gran i a la més jove.

Durant la cursa hi haurà servei de fisioteràpia, guarda-roba i avituallament per a totes les modalitats. També un taller infantil de ciència per a tots els públics, per apropar la matèria als més menuts i menudes, a càrrec de professionals de la ciència que ho dinamitzaran de forma voluntària. 

Les inscripcions es poden fer a través del web gironaenmarxa.org o presencialment a la seu de l’Associació Contra el Càncer a Girona (de dilluns a dijous, de 9 a 17 h, i divendres, de 9 a 15 h) i a l’estand de l’associació situat a la plaça de Catalunya els dies 2 i 3 de febrer (d’11 a 20 h). El dia de la cursa també es faran inscripcions de 8.30 a 9.30 h, sempre que quedin dorsals disponibles i amb un recàrrec de 3 €. De forma presencial també es podran recollir els dorsals i les samarretes als llocs i hores indicades. Aquest any, les primeres 600 samarretes que s’entreguin tindran un disseny exclusiu amb motiu del 10è aniversari de la cursa.

Els preus de les modalitats són: 12 euros per a la cursa, 10 euros per a la caminada, 8 euros per a les curses infantils i 5 euros per al Dorsal 0, més despeses de gestió. Totes les persones participants que corrin o caminin entraran en un sorteig de regals. A banda, els primers inscrits han pogut aconseguir el “Pack Especial X Aniversari”, que inclou una samarreta, una bossa amb avituallament i, a més, un tapaboques

La X Tradeinn Cursa Girona Contra el Càncer, impulsada per l'Associació Contra el Càncer a Girona amb el suport de l’Ajuntament de Girona, és una prova atlètica dirigida a tots els públics i cada any compta amb gairebé 1.000 persones inscrites. La finalitat de la cursa és la d'unificar, com sempre, tres elements essencials: l'esport, la salut i la solidaritat, recaptant fons per apostar per la investigació en càncer. Des de l'associació es financen ajudes a persones investigadores que desenvolupen la seva activitat a Catalunya. Des del 2015, han invertit 43 milions d'euros en 161 projectes d’investigació a Catalunya que vetllen per l'avanç en els tractaments de la malaltia a través de la Fundació Científica.

Tornar