Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’entorn segur, saludable i jugable de l’Escola Joan Bruguera s’obre a la ciutadania 

 Aquesta tarda, famílies i infants han pogut gaudir per primera vegada d’aquest espai pacificat amb jocs infantils i una xocolatada popular. L’Ajuntament de Girona i l’alumnat del centre valoren positivament la proposta, que busca oferir als nens i nenes entorns escolars dignes.

Dues fotografies de l’activitat d’aquesta tarda

Girona compta a partir d’avui amb un nou entorn escolar segur, saludable i jugable al costat de l’Escola Joan Bruguera. Aquesta tarda, famílies i infants, juntament amb l’equip de professorat del centre, han pogut gaudir per primera vegada d’aquest espai allunyat del trànsit de vehicles i utilitzar-lo amb fins lúdics. El centre educatiu ha organitzat jocs infantils i una xocolatada popular a la via pacificada, ubicada al carrer dels Artillers, que s’ha transformat en un punt d’oci i d’estada obert a tota la ciutadania. 

La jornada també ha servit per fer una valoració de l’espai pacificat. Tant l’Ajuntament de Girona com l’alumnat de l’Escola Joan Bruguera han elogiat la proposta, que busca oferir als nens i nenes entorns escolars dignes, segurs i saludables, on puguin desenvolupar-se amb bones condicions ambientals.

“Amb aquesta pacificació fem realitat una llarga reivindicació de l’escola i les famílies, que veuen com un dels centres amb més contaminació acústica i atmosfèrica allunya lleugerament els cotxes”, ha destacat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila i Vergés. 

La iniciativa s’ha pres de mutu acord entre el consistori, la comunitat educativa de l’escola, l’associació de veïns i veïnes del barri i l’hotel Ultònia i resol part dels aspectes que es va detectar que calia millorar en l’estudi del camí segur a l’Escola Joan Bruguera redactat el 2019. El document assenyalava que la manca de pacificació i l’elevat nivell de trànsit existent al voltant de l’escola comportava diverses externalitats negatives des del punt de vista de la seguretat viària, la qualitat de vida i el foment de l’autonomia dels infants en els seus desplaçaments casa-escola, com la contaminació, el soroll o l’excés de velocitat. També s’assenyalava que el repartiment de l’espai públic no era equitatiu, ja que el vehicle privat disposava de diversos carrils de circulació i espai per estacionar, mentre que l’espai per al vianant i/o la bici era més reduït.

Aquest nou entorn escolar segur, saludable i jugable se suma als dos que s’han engegat aquest curs escolar a les escoles Cassià Costal i Marta Mata i a les millores en els camins escolars segur de l’Escola Montjuïc, l’Escola Migdia i el FEDAC Sant Narcís.

Tornar