Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona commemorarà el 50è aniversari de les detencions per organitzar una de les primeres comissions obreres de les comarques gironines a la fàbrica Torras-Hostench

Per recordar els fets, el dilluns 15 de gener a les 18 h es col·locarà una placa a la Gran Via de Jaume I, davant de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona.

Foto de l'edifici de Govern Civil de l'any 1975. Ajuntament de Girona. CRDI (autor desconegut)

L’Ajuntament de Girona i Comissions Obreres commemoraran dilluns que ve, dia 15 de gener, el 50è aniversari de la detenció i l’empresonament de sis treballadors i treballadores per organitzar una de les primeres comissions obreres de les comarques gironines a la fàbrica Torras-Hostench de Sarrià de Ter. Per recordar aquests fets, es col·locarà una placa a la Gran Via de Jaume I, davant per davant del que havia estat l’antic Govern Civil i que actualment és la Subdelegació del Govern espanyol a Girona - Dependència Provincial de l’Àrea de Treball i Immigració.

L’acte, que tindrà lloc a les 18 h, comptarà amb la participació de l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; la secretària general de Comissions Obreres de Girona, Belén López Sánchez, i una de les persones detingudes, Xavier Corominas Mainegre.

Els fets

El 14 de gener de 1974 el règim franquista va detenir sis persones per constituir una comissió obrera a la fàbrica Torras-Hostench de Sarrià de Ter. Aquestes treballadores i treballadors van ser acusats pel Tribunal del Orden Público de Madrid d'associació il·lícita i de propaganda il·legal i van ser detingudes als calabossos de la comissaria de l’antic Govern Civil durant els primers dies i, posteriorment, empresonades entre una setmana i quinze mesos a la presó del Pont Major.

Per a més informació es pot consultar la pàgina web del Museu d’Història de Girona.  

La repressió en el tardofranquisme a Girona
Targetó
Tornar