Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Últims dies per contestar l’enquesta sobre la mobilitat de l’àrea urbana de Girona

Unes 500 persones ja han valorat la circulació a peu, en bicicleta, en transport públic o en cotxe entre els 11 municipis que formen part de la zona

Cartell de promoció de l'enquesta

L’àrea urbana de Girona ha llançat una enquesta sobre la mobilitat de l’àrea urbana de Girona. Aquesta estarà activa fins al 8 de gener i de moment ja l’han contestat unes 500 persones. L’objectiu d’aquesta acció és recollir l’opinió de la ciutadania sobre la circulació a peu, en bicicleta, en transport públic o en cotxe per aquesta zona per tal de millorar-la.

Tots volem que Girona i els seus municipis veïns a poc a poc es vagin connectant millor a través de la mobilitat sostenible. Amb aquesta enquesta que ens ha d'ajudar a definir el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible Supramunicipal de Girona aconseguirem idees per fer-ho de la millor manera possible", ha afirmat la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana de l’Ajuntament de Girona, Cristina Andreu Displas.

L’enquesta, que porta per nom “Mou la teva veu”, és anònima i va destinada als veïns i veïnes que viuen a l’àrea urbana de Girona: Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva, Girona, Llambilles, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter i Vilablareix. Es tracta d’un seguit de preguntes que es poden contestar en un minut i que tracten sobre la facilitat o no de desplaçar-se a peu, en bicicleta, en patinet, en transport públic o en cotxe entre aquests municipis o en ells mateixos. També es demana l’opinió sobre un seguit de millores que es podrien fer a la xarxa de circulació, així com l’estat dels estacionaments. 

El qüestionari forma part de l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible Supramunicipal de Girona (PMUSSGi). Actualment, el procediment de redacció del pla es troba en la fase de la diagnosi.

El procés va començar el 14 de desembre del 2020 quan el Ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar el conveni de col·laboració per a la redacció, finançament i contractació del Pla de mobilitat entre els diferents ajuntaments de municipis que tenen una mobilitat interdependent i les entitats administratives supramunicipals –la Generalitat de Catalunya, a través de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM). Àrea de Girona; la Diputació de Girona, i el Consell Comarcal del Gironès–. La confecció d’aquest nou document neix de la necessitat de revisar i actualitzar el pla de mobilitat vigent a la ciutat de Girona, aprovat el 2014 i d’àmbit exclusivament municipal. La voluntat ara és fer un pas més i incloure tota l’àrea urbana a l’hora de configurar les estratègies de mobilitat sostenible de les persones i de les mercaderies.

Tornar