Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona dedica una jornada als esports sobre rodes al nou skatepark del parc de Jordi Vilamitjana

L’activitat tindrà lloc dissabte a la tarda i comptarà amb una masterclass o i exhibicions per part de destacats esportistes de les especialitats de patinet, monopatí, patins i bicicròs

Cartell de la jornada

L’Ajuntament de Girona organitzarà aquest dissabte a la tarda, dia 2 d’abril, una jornada dedicada als esports sobre rodes al nou skatepark del parc de Jordi Vilamitjana. Les instal·lacions esportives, ubicades a Can Gibert del Pla, es van posar en marxa fa tot just unes setmanes per donar vida al barri i alhora oferir un punt on els patinadors i patinadores puguin practicar la seva disciplina. Amb aquesta proposta, el consistori vol donar a conèixer l’skatepark i animar tothom a fer-ne ús.

La “Jornada sobre rodes” començarà a les 16.30 h amb una activitat oberta a la ciutadania per practicar alguns d’aquests esports urbans, cada dia més coneguts. De les 17 h a les 18.30 h, destacats esportistes de les especialitats de patinet, monopatí, patins i bicicròs (BMX) faran una masterclass d’aquestes quatre disciplines. Finalment, els mateixos esportistes faran exhibicions fins a les 19 h. El grup musical Music & Energy dinamitzarà la trobada.

El regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí, ha volgut destacar el disseny i construcció d’aquest skatepark. “Al moment de fer el projecte vam comptar amb l’opinió dels patinadors i patinadores, amb l’objectiu de fer un equipament de referència destinat als aficionats a l’skate de la ciutat i també del conjunt de la demarcació. És un parc molt complet, que requereix d’un cert coneixement d’aquesta pràctica. Per això vam encarregar-ne la construcció a una empresa especialitzada, i n’estem satisfets, perquè la resposta que estem tenint per part dels usuaris és satisfactòria”, ha dit Martí.

Per la seva banda, el regidor d’Educació, Infància i Esports del consistori, Àdam Bertran, ha dit que “oferim als gironins i gironines un nou equipament per poder gaudir de l’esport sobre rodes. Apostem per la diversificació dels espais dedicats a l’esport a la nostra ciutat, per a la pràctica de qualsevol disciplina esportiva. Ara, aquest nou skatepark, que se suma al de Domeny, permetrà donar resposta a la demanda creixent dels usuaris del sector, i fer-ho gràcies a un projecte que sorgeix de la participació i consens de diferents entitats. Impulsem l’esport en tots els seus àmbits, perquè fer esport és fer salut, però també valors, cohesió i societat”.

Aquest nou espai esportiu és el resultat del procés participatiu que es va dur a terme l’any 2017 en el marc del projecte “El repte de transformar el Parc Mas Masó”, dins el Pla d’Educació i Convivència - Pla comunitari de Santa Eugènia de Ter i Can Gibert del Pla (PEIC).

A partir d’un treball coordinat entre diferents entitats, serveis, administracions, grups de joves practicants de l’esport i assessorament tècnic, es va realitzar un estudi per construir un parc de patinatge que donés resposta a les necessitats del jovent esportista. L’espai està dissenyat per a la pràctica d'skateboarding i de qualsevol altre esport de rodes petites com patins de línia, patinet i ciclisme BMX.

La jornada està organitzada per l’Ajuntament de Girona, compta amb la col·laboració del PEIC, la Federació Catalana de Patinatge i la Fundació Jan Frodeno, i amb el suport de les empreses Wala, A9 Urban Sports i Decathlon.

Per participar en la masterclass cal fer inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

Tornar