Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comencen les obres de substitució de les peces metàl·liques de la vorera del carrer del Nord

Aquesta actuació, que té una durada prevista de quatre mesos, segueix la línia dels treballs realitzats al carrer de Santa Clara

Imatge de les obres

L'Ajuntament de Girona ha iniciat aquesta setmana les obres de substitució de les peces metàl·liques de la vorera del carrer del Nord per lloses de pedra de basàltica flamejada. Aquest canvi segueix la línia d'actuació que ja es va realitzar al carrer de Santa Clara ara fa dos anys. Els treballs de retirada i col·locació de les noves peces tenen una durada prevista de quatre mesos.

“Aquesta és una actuació imprescindible per millorar la seguretat dels vianants, en la línia dels treballs que hem fet al carrer de Santa Clara, i dels quals falta acabar només un petit tram davant de la Central del Molí. Tothom sap que les peces metàl·liques eren un inconvenient per la gent que va a peu, per això tenim clar que hem de substituir-les per peces de pedra més segures, i garantir així les millors condicions per aquest eix tan important del Mercadal”, ha explicat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda.

Les obres es duran a terme per trams i han començat a la intersecció del carrer del Nord amb el carrer de les Hortes. Aquesta primera fase no afectarà el trànsit de la zona. Posteriorment, es farà el tram entre el carrer de les Hortes i el carrer d’Anselm Clavé i, finalment, l’últim tram serà entre el carrer d’Anselm Clavé i la Gran Via de Jaume I. En aquests dos darrers trams serà necessari tallar la circulació del carrer mentre s'executin les obres i es desviaran els vehicles per rutes alternatives.

Les noves peces de pedra basàltica flamejada substituiran les franges i graonades fetes a base de lloses amb acabat vist de ferro. El consistori aposta per aquest material seguint la línia adoptada al carrer de Santa Clara i vist el bon resultat proporcionat: el basalt és adient per la seva duresa i resistència a més de ser antilliscant i amb certa tradició a la ciutat de Girona, ja que es troba en alguns carrers del Barri Vell.

Els treballs de substitució els realitza la brigada municipal d'obres després que l'Ajuntament de Girona licités el subministrament de les peces basàltiques fetes a mida per un import de 40.842,10 euros (IVA inclòs), que es va adjudicar a l’empresa Gotarra SL.

Tornar