Ponents | 1r Congrés de Benestar Emocional
Ponents
Albert Barrot
Director del centre Forum Salud Mental de Girona
Albert Barrot, nascut a Girona, és el director del centre Forum Salud Mental de Girona. Amb experiència personal en el món de les addiccions, ha completat un Màster en Addiccions i Trastorns Comportamentals, formant-se com a terapeuta en aquest àmbit. La seva experiència inclou tant la gestió terapèutica com el suport a pacients.
Albert Vitaller i Santiró
Arquitecte especialitzat en arquitectura sanitària
Albert Vitaller, nascut a Barcelona el 29 de gener de 1966, és arquitecte per l'ETSAB-UPC, amb un Màster en Arquitectura de Gran Escala per la UPC. Amb més de 20 anys d'experiència, ha treballat en projectes sanitaris de gran envergadura com la reforma de l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Hospital de Salut Mental de Martorell i el Centre d’Investigació Biomèdica Cellex. La seva experiència abasta totes les fases de projectes d’arquitectura sanitària, incloent direcció d’obra i elaboració de plans integrals.
Alícia de Maya
Educadora social especialitzada en orientació gestàltica
Alícia de Maya, amb més de 15 anys d'experiència en l'àmbit social i més de 5 anys de trajectòria en l'orientació gestàltica, desenvolupa la seva tasca en creixement personal, docència i consultoria en salut mental. Actualment, és responsable de l'Espai Situa't Girona i docent en formació de Salut Mental Catalunya. Amb una visió integradora i holística, acompanya persones en el seu procés d'autoconeixement i benestar emocional.
Àngels Déu Coll
Psicòloga clínica, Institut d'Assistència Sanitària (IAS)
Nascuda a Girona l'1 de juny de 1975, Àngels Déu és psicòloga clínica amb una sòlida formació en Medicina Conductual, completada amb un màster a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La seva trajectòria professional inclou experiència a la Unitat de Joc Patològic de l'Hospital de Bellvitge i al centre Gema de Mataró. L'any 2007 va realitzar un postgrau de Rehabilitació Cognitiva, i el 2023 va obtenir el títol de doctora en Psiquiatria amb una tesi centrada en les característiques neuropsicològiques i psicopatològiques de la conducta suïcida. Des del 2005 treballa a l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) com a psicòloga al Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) de la Selva Interior.
Borja Bosch Raventós
Project Manager
És el responsable de gestionar totalment l’aplicació Dinder Club. Llicenciat en Managment of Business and Technology a La Salle Barcelona i Grau Superior en Comerç Digital i Màrqueting a l’Escola Superior de Negocis a Sant Cugat del Vallès, té 6 anys d’experiència en el sector de desenvolupament d’aplicacions mòbils, on treballava anteriorment a l’empresa tecnològica Brothapps S.L.
Carme Fornells Ortiga
Infermera i antropòloga
Carme Fornells, nascuda a Girona el 25 d’agost de 1964, és infermera i antropòloga. Amb una carrera en promoció de la salut, ha treballat durant tres anys amb persones amb discapacitat intel·lectual a l’escola Joan Riu i després va unir-se a l’equip de Promoció de la Salut de l’Ajuntament de Girona. Va dirigir el Centre Jove de Salut de Girona, i actualment lidera la secció de Promoció de la Salut a l’Ajuntament de Girona.
Cecília Borràs Murcia
Presidenta fundadora, "Després del Suïcidi - Associació de Supervivents" (DSAS)
Cecília Borràs, nascuda a Barcelona el 10 de gener de 1966, és doctora en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB) i presidenta fundadora de l’associació "Després del Suïcidi - Associació de Supervivents" (DSAS) des de 2012. Amb una formació extensa en coaching (UPF), Comunicació Científica i Gerontologia Social, ha presentat més de cinquanta treballs en congressos i ha publicat articles científics en revistes internacionals. Actualment, compagina la seva tasca a DSAS amb la docència i participa en consells i grups de treball per dissenyar accions per a la prevenció del suïcidi a nivell local, nacional i estatal.
Clara Rubio
Presidenta, Associació Catalana per a la Prevenció del Suïcidi
Clara Rubio és presidenta de l'Associació Catalana per a la Prevenció del Suïcidi, treballadora social i supervivent d'una experiència de suïcidi en el seu entorn. Diplomada en Treball Social per la Universitat de Barcelona i Llicenciada en Ciències del Treball per la Universitat Oberta de Catalunya, també té un Màster en Conducta Suïcida per la Universidad Pablo de Olavide. Clara ha dedicat gran part de la seva carrera a sensibilitzar i prevenir el suïcidi, oferint suport a famílies i persones en risc.
Cristina Altarriba Romagos
Psicòloga clínica especialitzada en l’àmbit infantil i juvenil
Cristina Altarriba, col·legiada pel Col·legi de Psicòlegs de Catalunya (núm. 29699), compta amb més de 3 anys d’experiència treballant en centres escolars públics i privats. Graduada en Psicologia per la Universitat de Vic i amb màsters en Psicologia Infantil i Juvenil (UOC) i Psicologia General Sanitària (UVic), és experta en la intervenció de trastorns de conducta, TEA, TDAH, ansietat, assetjament escolar i l’ús abusiu de tecnologia. Cristina ofereix una atenció integral orientada a la prevenció, tractament i benestar emocional d’infants i joves
Dominica Díez Marcet
Doctora en Psicologia i Psicòloga Especialista en Psicologia Clínica, Fundació Althaia de Manresa
Dominica Díez Marcet és doctora en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Psicologia Clínica. És responsable de la Unitat d’Addiccions Comportamentals de la Fundació Althaia de Manresa, on treballa amb dependències tecnològiques en nens i adolescents. Forma part de grups de recerca en innovació en salut mental i benestar social, i publica i imparteix formació sobre ús responsable de tecnologies digitals.
Dr. Diego Palao Vidal
Director de Salut Mental, Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell
El Dr. Diego Palao Vidal és metge especialista en psiquiatria i Doctor en Medicina, amb àmplia formació en gestió clínica i lideratge en salut mental. Actualment, és professor titular i director del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i director de Salut Mental a l'Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell. Lidera el grup de Neurociències i Salut Mental al Parc Taulí i coordina programes centrats en depressió i prevenció del suïcidi. Ha publicat més de 130 articles científics i és coautor de diversos llibres en l'àmbit de la psicopatologia. També forma part del Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de Catalunya.
Dra. Liliana Arroyo Moliner
Sociòloga i investigadora en innovació social digital, Fundació i2cat i Institut d’Innovació Social d’ESADE
La Dra. Liliana Arroyo Moliner és sociòloga especialitzada en innovació social digital. Investigadora a la Fundació i2cat i a l’Institut d’Innovació Social d’ESADE, la seva feina es centra en l’impacte social de la transformació digital. La Dra. Arroyo ha dedicat la seva investigació a explorar com les tecnologies digitals influeixen en les dinàmiques socials i com es poden utilitzar per promoure el benestar emocional.
Fidel Masreal
Periodista i coordinador de la secció SanaMent, El Periódico de Catalunya
Fidel Masreal, nascut a Maó, és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat en mitjans com Ràdio Barcelona, TV3 i El Periódico de Catalunya, i col·labora amb La Sexta, EiTB, Catalunya Ràdio, i altres. És autor de Conviure amb la depressió i Game Over, Els partits polítics: corrupció i vicis del sistema. Actualment, coordina la secció SanaMent, dedicada al benestar emocional.
Gemma Brunet
Coordinadora Tècnica, Àrea de Promoció de la Salut, Benestar i Atenció a les Persones, Dipsalut
Gemma Brunet, nascuda a Blanes el 1982, és graduada en Fisioteràpia per la Universitat de Salamanca i Màster en Promoció de la Salut per la Universitat de Girona. També té una diplomatura en Salut Pública per la Generalitat de Catalunya. Amb més de tretze anys d'experiència en promoció de la salut, actualment exerceix com a Coordinadora Tècnica a l'Àrea de Promoció de la Salut, Benestar i Atenció a les Persones de Dipsalut.
Joan Roa Natividad
Psicòleg
Joan Roa és psicòleg amb un Màster en Orientació Educativa i Salut Mental. Com a membre d'APSAS, exerceix com a formador en prevenció de la conducta suïcida i és professor associat de Psicologia Social a la Universitat de Girona. Actualment, treballa com a tècnic superior al Gabinet de Seguretat i Polítiques Transversals del Departament d'Interior i Seguretat Pública de la Generalitat de Catalunya i és assessor del Pacte Nacional per la Salut Mental.
Judit Pons
Infermera especialista en Salut Mental, Consorci Hospitalari de Vic
La Dra. Judit Pons és infermera especialista en salut mental i Doctora en Cures Integrals i Serveis de Salut per la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). La seva tesi doctoral va avaluar un programa de gestió de casos de conducta suïcida. Actualment, treballa com a infermera especialista en salut mental al Consorci Hospitalari de Vic, on és referent en atenció a la conducta suïcida. També és professora d'Infermeria a la UVic-UCC i membre del Grup de Recerca en Innovació en Salut Mental i Benestar Social (ISaMBeS).
Marc Masip
Psicòleg i expert en addicció a les noves tecnologies
Marc Masip és llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona i expert en addicció a les noves tecnologies. És autor del llibre DESCONECT@ i forma part de la Junta Directiva del Consell Assessor de Transformació Digital de la Comunitat de Madrid i d’EPIC, la Junta Directiva d'Escoles Privades de Catalunya. També ha completat un Executive MBA a EAE Business School i és un reconegut conferenciant i divulgador en l'àmbit de la gestió digital.
Mònica Fidelis Pérez de Tudela
Project Manager de SOM Salut Mental 360º, Sant Joan de Déu
Mònica Fidelis és periodista i llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb una llarga trajectòria en comunicació corporativa, és actualment Project Manager de SOM Salut Mental 360º a Sant Joan de Déu. Ha estat cap de comunicació del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona i ha treballat en la direcció adjunta de l'agència de comunicació 1990MCS. Té formacions en salut mental i inclusió comunitària, com el WHO QualityRights E-Training.
Sandra Ribas Escolà
Psicòloga general sanitària
Sandra Ribas és psicòloga general sanitària amb 21 anys d’experiència en salut mental i addiccions, formada en psicologia clínica i teràpia familiar. Ha dirigit centres d'atenció com el Centre de Dia SPAI del Prat del Llobregat, especialitzat en reducció de riscos per a joves. També ha fundat el programa LET’S CHAT, orientat a la gestió de conductes addictives, i coordina programes de prevenció d’addiccions, benestar emocional i educació afectiva a Catalunya. És membre de la comissió de prevenció de la UNAD i de la Federació Catalana de Drogodependències.
Sílvia Lloveras
Directora de la Unitat de Compromís Social i Orientació Professional de la Universitat de Girona
Nascuda a Figueres l'1 d'octubre de 1970, Sílvia Lloveras dirigeix la Unitat de Compromís Social i Orientació Professional de la Universitat de Girona (UdG), on coordina projectes de promoció de la salut, inclusió, igualtat, sostenibilitat, mobilitat, emprenedoria i voluntariat, entre altres àrees. Amb 34 anys d’experiència a la UdG, és llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques per la UAB i compta amb un Màster en Direcció de la Comunicació per UB-ESADE i un Màster en Societat de la Informació per la UOC.
Xantal Llavina Aguilar
Periodista especialitzada en innovació i benestar emocional
Xantal Llavina és periodista amb una àmplia trajectòria en divulgació d’innovació i benestar emocional. Actualment, és directora i presentadora de "Revolució 4.0" a Catalunya Ràdio i 3CAT, i de "Ho he Superat" i "Som Revolució". Ha estat premiada, incloent el Premi Dona TIC Divulgadora 2018. El seu treball posa la tecnologia al servei de les persones, un tema clau del Congrés.
Xavier Casanovas
Professor, Càtedra d'Ètica d'IQS-Universitat Ramon Llull
El Dr. Xavier Casanovas és Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona i Llicenciat en Matemàtiques per la Universitat Politècnica de Catalunya. Actualment, és professor a la Càtedra d'Ètica d'IQS-Universitat Ramon Llull. Ha estat director del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia i vicepresident de la Federació d'Entitats per la Justícia Global (laFede.cat). És també impulsor de la iniciativa Adolescència Lliure de Mòbil, un projecte per fomentar l’ús saludable de les tecnologies entre adolescents.