Header: Comerç

Comerç

Xarxes: Promoció

Mercat del Lleó | Comerç

Mercat del Lleó

Adreça:
Pl. Calvet i Rubalcaba, 15 
17002 - Girona

Telèfon:
972 201 163

A/e:
info@mercatlleo.cat

Web:
www.mercatlleo.cat

Horari:
De dilluns a divendres de 7 a 15 h
Divendres tarda de 17 a 20.30 h
Dissabtes i vigílies de festius de 7 a 15 h

Assentador municipal del mercat:
Narcís Matas Bosch

Ruta de navegació

Mercat del Lleó | Comerç

Mercat del Lleó

Mercat d'abastaments

AVÍS!

El Mercat del Lleó aconsella encarregar les compres per internet, telèfon o Whatsapp

S’aconsella encarregar les compres per internet a través de la botiga on-lineFresc Market”. També podeu encarregar-les per telèfon o whatsapp i després només caldrà anar al mercat a recollir-ho. Al web hi trobareu els telèfons de totes les parades www.mercatlleo.cat

S’han habilitat només dos punts d’entrada al Mercat del Lleó per poder controlar-ne l’aforament.

El servei d’entrega a domicili s'ha aturat temporalment.

El Mercat Municipal d'Abastaments és el centre de distribució de producte fresc de la ciutat: carn, peix, fruites i verdures, queviures, entre altres coses. El mercat, que està situat a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba, popularment coneguda com la plaça del Lleó, destaca per l'excel·lent qualitat dels seus productes i el tracte personal i quotidià al client.

Té una superfície de planta de 1.712 m² distribuïts, quasi a parts iguals, entre parades i passadissos i amb un lineal de venda de quasi mig quilòmetre. Hi ha 60 punts de venda: 11 carnisseries-cansaladeries-xarcuteries, 10 de fruites i verdures, 9 de peix i marisc, 7 d'aviram i cacera, 5 de plats cuinats, 3 de pesca salada i 15 d'altres activitats.

A l'exterior, encerclant l'edifici, hi ha diversitat de parades amb productes de pagès i venedors d'articles no alimentaris. 

Història

A l'edat mitjana ja se celebrava a Girona un mercat setmanal, on s'oferien productes del camp i s'intercanviaven mercaderies. La seva localització va donar origen al raval, espai fora muralla que més tard s'integrà a la ciutat i creà el barri del Mercadal. Des del segle XVIII, a la plaça de les Cols, avui rambla de la Llibertat, se celebrava diàriament el mercat de queviures, on carnissers, peixaters i pagesos col·locaven les seves parades sota la vigilància i control del mostassà. Amb el creixement de la ciutat, la plaça de les Cols començà a fer-se petita.

El 3 de novembre de 1944 es va inaugurar oficialment el nou edifici del Mercat Municipal d'Abastaments. Els llocs de venda foren adjudicats sota concessió municipal a comerciants de diferents especialitats de producte fresc.

Principals actuacions de millora

A l'any 1982 es van remodelar la totalitat de parades interiors, al 1993 es canviar la coberta, cambres frigorífiques, portes automàtiques, pintura, finestrals i conjunt de serveis i subministres. Al 1997 es va substituir la pavimentació interna. A l'any 2002 es va climatitzar. Al 2008 s'han iniciat les obres de millora del moll de càrrega i entorn.

Productes que podeu trobar al mercat

Al mercat hi podeu trobar la millor oferta gironina de productes frescos i de proximitat, molts dels quals serveixen per elaborar les receptes tradicionals del territori.