Header: Els Químics Espai Jove

Els Químics Espai Jove

Xarxes: Joventut

Xarxes: Els Químics Espai Jove

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona vetllarà per unes nits de qualitat a les Fires de Sant Narcís amb aigua gratuïta i punts d’informació sobre addiccions, diversitat de gènere i sexualitat

L’objectiu és promoure una celebració segura, saludable, responsable i lliure. Enguany es comptarà amb un punt lila familiar a la Copeta i al parc del Migdia per tal de visibilitzar les diversitats a través de la informació i el joc.

Imatge de la roda de premsa amb l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; la regidora de Benestar Emocional i de Salut de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Bosch Agustí; el director de l’Institut Santiago Sobrequés, Joan Cumeras, i les autores del cartell. 

L’Ajuntament de Girona vetllarà per unes nits de qualitat durant les Fires de Sant Narcís amb aigua gratuïta i punts d’informació i assessorament sobre addiccions, diversitat de gènere i sexualitat. Es tracta d’un seguit de mesures que tenen per objectiu promoure una celebració segura, saludable, responsable i lliure, que s’han engegat per tal d’aconseguir el distintiu “Q de Festa” del programa “Nits de Qualitat” de la Generalitat de Catalunya. 

Aquest matí, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, i la regidora de Benestar Emocional i de Salut de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Bosch Agustí, han presentat la campanya en roda de premsa, juntament amb el director de l’Institut Santiago Sobrequés, Joan Cumeras. “Aquestes mesures tenen per objectiu que en el moment de l'oci de les Fires de Sant Narcís temes com la salut i la igualtat estiguin garantits per als i les joves de la nostra ciutat i també per als no tan joves. Parlar de salut i igualtat és imprescindible i des del govern volem treballar-hi més en els propers anys i en els pressupostos”, ha subratllat l’alcalde. 

“Des de la regidoria de Benestar Emocional tenim la prioritat de millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes pel que fa a la salut mental i emocional. Les Fires de Sant Narcís són una part fonamental de la vida de la nostra ciutat, i volem assegurar-nos que tothom les pugui gaudir de manera segura i conscient. Per aquest motiu durant la festa major portarem a terme diverses actuacions amb l’objectiu d’abordar alguns aspectes relacionats amb l’oci, per tal que tots els veïns i veïnes i els de la resta de municipis que ens visitin, gaudeixen de l’ambient festiu amb responsabilitat i respecte. Portarem a terme diverses accions durant les Fires amb el col·lectiu més jove per tal d’abordar temes tan importants com són les addiccions i la consciència de la diversitat de gènere i la sexualitat, entre moltes altres”, ha afirmat la regidora Sílvia Bosch Agustí. 

Per una banda, durant les nits de les Fires es podrà demanar aigua potable, de la xarxa pública de la ciutat, a cost zero, a qualsevol barraca de l’esplanada de La Copa. A més, enguany s’ha format a les persones de les entitats que tenen barraca a les Fires sobre la dispensació responsable d’alcohol i la prevenció de les violències masclistes. L’objectiu d’aquestes mesures és reduir el consum de begudes alcohòliques, promoure un estil de vida saludable i vetllar per entorns segurs. 

Com en altres edicions, des del Punt de Salut Jove es difondrà també informació sobre consums, sexualitat i altres temes de salut. Serà gestionat pel projecte Som.NIT de Creu Roja Joventut. Alhora, des d’aquesta carpa es facilitaran preservatius gratuïts i es podrà usar el test d’alcoholímetre per valorar si s’està en condicions de conduir. A més, el personal del Punt de Salut Jove voltarà per l’esplanada de la Copa per oferir ajuda a qualsevol persona que la necessiti. 

Una altra de les novetats és que es repartiran taps gratuïts per protegir les oïdes. Aquests es podran recollir en el Punt de Salut Jove. 

Totes aquestes mesures quedaran recollides en un seguit de cartells que es penjaran per la zona de barraques. En aquest sentit, dues d’aquestes il·lustracions seran de sensibilització i prevenció sobre les drogues, creades per persones joves a través d’un concurs. Les autores són dues estudiants del batxillerat artístic de l'Institut Santiago Sobrequés: la Mireia Grabulosa Ferrer i l’Ada Sabadell Grau. Un dels cartells es mostrarà a les marquesines dels busos de la ciutat, durant el període de Fires, i l’altre es repartirà per l’esplanada de la Copa. Alhora, es difondrà informació sobre el bus nit per tal de promoure el transport públic. 

Punt Lila familiar

D’altra banda, enguany hi haurà també un Punt Lila a la Copeta i al parc del Migdia que serà dirigit a les famílies i criatures per tal de visibilitzar i entendre les diversitats a través del joc. Un punt lila familiar, dinamitzat per La Tribu Juganera, que posarà la mirada en les violències més enllà dels espais d’oci nocturn per oferir un abordatge col·lectiu i comunitari per combatre-les i erradicar-les. 

Aquest punt estarà actiu el dimecres 1 de novembre al matí al concert de la Copeta i, a la tarda, al concert que tindrà lloc al parc del Migdia. El diumenge 5 de novembre al matí també serà en aquest mateix parc, en el marc de la trobada gegantera.

En paral·lel, es manté el Punt Lila de l’esplanada de la Copa durant 7 nits, de les 22.30 a les 5 h. Es tracta d’un espai d’informació, sensibilització i seguretat per a noies i persones LGTBI en cas d’assetjament o agressió masclista, que serà gestionat per la Cooperativa Doble Via. 

Tornar