Header: PECT ICC

PECT ICC
PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i entorn territorial

PECT ICC

PECT ICC

Adreça:
El Modern
Carrer Nou del Teatre, 16
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 010 251

Adreça electrònica:
ofa@ajgirona.cat 

Horari:
De dilluns a divendres
de 9 a 14 h

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Jornada on line professional de dramatúrgia

Aquesta jornada va dirigida als professionals de les arts escèniques i altres activitats relacionades: dramaturgs, guionistes, gestors culturals, companyies teatrals o narradors de videojocs

El 28 d'octubre, de 9.45 h a 14.30 h, l’Oficina de Foment de les Arts organitza una jornada on line dirigida als professionals de les arts escèniques i altres activitats relacionades: dramaturgs, guionistes, gestors culturals, companyies teatrals o narradors de videojocs.
 
L’objectiu és compartir coneixement al voltant de temes clau per al sector i resoldre dubtes al voltant de diversos temes que impacten en l’activitat dels professionals. A través d’un programa de sessions en línia es tractaran qüestions relacionades amb la venda de drets d’autor teatrals, experiències amb l’exportació i la internacionalització de textos o les potencials oportunitats per als professionals de la dramatúrgia en el sector dels videojocs.
 
Les ponències seran a càrrec de diversos professionals i especialistes en les diverses temàtiques. Podeu consultar el programa d’actes complet:
 
9.45 h Benvinguda. Jornada professional de dramatúrgia
 
10 h Drets d’autor i venda – a càrrec de Ignacio Monter, especialista en drets de propietat intel·lectual i dret processal, advocat del GAC (Guionistes Associats de Catalunya), on ofereix assessorament sobre drets d’autor en el marc audiovisual i, en particular, en la negociació, revisió i confecció de contractes de guió.
 
11.15 h Internacionalització de textos - Activitat participativa entre diversos professionals amb experiències diverses. Ho dinamitza: Nene Coca
 
Pausa
 
13 h Dramatúrgia als videojocs - Conversa en línia entre: Jordi Casanovas, Luis Felipe Blasco i Josué Monchan.

Jordi Casanovas és autor de més de quaranta textos teatrals entre els quals destaquen: Gazoline, Valenciana, la realitat no és suficient, La dansa de la venjança, Jauría (Premi Max 2020), Mala broma, Idiota, Vilafranca (Premi Butaca 2015), Ruz-Bárcenas o Una història catalana (Premi Butaca 2011), Pàtria (Premi Ciutat de Barcelona 2012), Un home amb ulleres de pasta (Premi TimeOut 2010). Ha obtingut també el Premi Ciutat de València per Estralls, el Premi Ciutat d’Alcoi 2005 amb Beckenbauer, el Premi Marqués de Bradomín 2005 amb Andorra i el Josep Robrenyo 2002 amb Les millors ocasions. La trilogia composta per Wolfenstein, Tetris i City/Simcity va rebre el Premi de la Crítica de Barcelona a la revelació de la temporada 2006-07, el premi Crítica Serra d’or al millor text teatral de 2006 i nominacions als Premis Butaca i als Premis Max. Premi Butaca al millor text teatral de 2009 per La Revolució.

Josué Monchan escriu videojocs a Péndulo Studios des de 2005, participant en sagues com Runaway, Hollywood Monsters, Yesterday i, més recentment, a Blacksad: Under the Skin, la primera adaptació a videojoc de l’univers de còmic creat per Guarnido i Canales. També és responsable de la traducció espanyola de jocs reconeguts i professor de narrativa interactiva en diverses universitats.
 
Luis Felipe Blasco és dramaturg, guionista i dissenyador narratiu. Com a autor teatral, ha estrenat una vintena d’obres (Galáctico, El jurado, El encuentro, A bombo y platillo, La naranja completa, …) obtenint diversos reconeixements. En el camp dels videojocs, ha participat en diferents projectes i és autor del llibre Guión de videojuegos para gente que juega y para gente que no juega, publicat per Dolmen editorial el 2019.

Aquesta activitat s’emmarca en el programa d’activitats de sensibilització, dinamització i conscienciació sobre gestió empresarial dirigit al sector professional de les indústries culturals i creatives i dinamitzat per professionals i/o formadors vinculats directament amb el sector. #ProfessionalsICC

Projecte cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25 % per la Diputació de Girona

Més informació i inscripcions
Tornar

Logos Generalitat + FEDER + Diputació de Girona

  • Unió Europea. Fons Europeu de Denvolupament Regional
  • Generalitat de Catalunya
  • Diputació de Girona
 

Text subvenció peu pàgina | PECT ICC

Acció desenvolupada en el marc del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial. Un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, i en un 25% per la Diputació de Girona.