Header: Oficina de Foment de les Arts

Oficina de Foment de les Arts
PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i entorn territorial

Xarxes: Girona Crea - Oficina de Foment de les Arts (OFA)

Oficina de Foment de les Arts (OFA)

Oficina de Foment de les Arts

Adreça:
El Modern
Carrer Nou del Teatre, 16
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 010 251

Adreça electrònica:
ofa@ajgirona.cat

Horari:
De dilluns a divendres
de 9 a 14 h

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Modern. Centre Audiovisual Digital presenta la programació del primer semestre del 2023

La proposta inclou ponències de figures destacades de la cultura i les arts digitals, i aposta per la dinamització d’un sector emergent a la ciutat, el dels videojocs.

El Modern. Centre Audiovisual Digital estrenarà la programació del primer semestre de 2023 amb ponències i tallers destinats a dinamitzar el sector professional i emergent associat a l'àmbit de les arts digitals, els videojocs i l'audiovisual. La proposta busca donar a conèixer les línies estratègiques del centre a través conferències de persones expertes i, alhora, donar visibilitat als projectes i casos d'èxit relacionats amb la temàtica que s'estan duent a terme avui dia a la ciutat de Girona. Les inscripcions ja estan obertes i totes les activitats es poden consultar en línia al web d'El Modern.  

"Volem que El Modern sigui un pol d'atracció de creativitat i que, alhora, serveixi de connexió entre els diferents equipaments culturals de la ciutat i del conjunt de l'àrea urbana de Girona, amb la intenció d'aconseguir aquest acompanyament en la formació de nous talents", ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats, qui ha afegit que "l'antic Modern es torna a omplir d'activitat i ho fa, sobretot, en l'àmbit audiovisual i digital".

El dijous 26 de gener, a les 18 h, tindrà lloc la primera ponència, "Art i tecnologia: jocs experimentals i art digital", a càrrec de l'artista electrònica i programadora creativa Mónica Rikić (Premi Nacional de Cultura 2021). Rikić parlarà del procés artístic vinculat a la generació de codi creatiu i la seva combinació amb objectes no digitals, creant projectes interactius que esdevenen jocs experimentals o instal·lacions robòtiques que fan reflexionar el públic sobre l'impacte social i educacional de la tecnologia a través de l'art.

Durant el mes de febrer, El Modern acollirà la mostra "XYZ Exposició Transmèdia", de l'Escola Universitària de les Arts (ERAM), on s'exposaran els projectes desenvolupats per l'alumnat del Grau en Comunicació Audiovisual i Multimèdia. El "transmèdia" és una estratègia narrativa que es basa en el fet de fraccionar un contingut en diferents parts que es difonen en diversos mitjans, plataformes o suports tant online com offline. L'exposició inclou instal·lacions artístiques, entorns digitals i peces audiovisuals que es podran visitar gratuïtament del 12 al 22 de febrer.

Seguint en l'àmbit de la divulgació, el dijous 23 de març, a les 18 h, una nova activitat permetrà aprofundir en la relació entre la hibridació cultura-tecnologia i el seu impacte en la creació de nous públics. La proposta anirà a càrrec del director executiu d'IDEAL Barcelona, Centre d'Arts Digitals i expert en cultura digital, Jordi Sellas, que posarà sobre la taula el debat sobre què s'entén per cultura digital i parlarà sobre experiències immersives, realitat augmentada, metavers, realitat virtual, videojocs o altres continguts en què el públic passa de ser un espectador a interactuar amb l'obra.

Amb la voluntat de dinamitzar i donar a conèixer els projectes i estudis de videojocs establerts a Girona, el dijous 13 d'abril, a les 18 h, tindrà lloc una taula rodona amb una representació d'estudis i desenvolupadors. En concret, hi participaran el CEO de Petoons Studio, Sergio García; el desenvolupador independent Carlos Coronado; el desenvolupador d'Epic Games Jordi Rovira, i la guanyadora de la beca KREAS pel projecte EUMES, Júlia Bozzino. La taula rodona serà moderada per la CEO de JellyWorld Games, Gisela Vaquero. La jornada clourà amb la Demo Day de la primera edició del programa d'incubació de videojocs GameGi, on es presentaran els projectes dels dos equips incubats (Artilogics Game Studio i Kinnkiku Studios). S'habilitarà un espai d'exhibició per provar i testejar els videojocs.

En l'àmbit de la formació, el divendres 10 i dissabte 11 de març tindrà lloc el taller de creació de vídeo mapping, on es presentaran els conceptes fonamentals sobre aquesta tècnica des d'un punt de vista teòric i pràctic. El curs finalitzarà amb la creació d'un projecte.

Seguint amb propostes formatives, durant el mes d'abril, concretament el divendres 21 i dissabte 22, hi ha programat un taller d'stage design i LED mapping. El curs aprofundirà en el disseny d'espais, escenaris i instal·lacions utilitzant software i hardware especialitzat per controlar la llum emprant tecnologia LED i protocols DMX/Arnet. El taller està pensat per ajudar els i les participants a crear posades en escena basades en el disseny estructural i la llum. Per tant, la proposta està oberta a totes aquelles persones que treballin o estiguin interessades a iniciar-se en el món de l'escenografia, la il·luminació, el disseny virtual o les arts visuals.

Tots dos tallers aniran a càrrec de l'associació Telenoika, col·lectiu d'experimentació audiovisual. Es preveu que totes dues activitats tinguin un horari intensiu concentrat els següents dies i hores: els divendres, de 16 a 20 h, i els dissabtes, de 10 a 14 h i de 15 a 19 h. Els tallers són gratuïts i les inscripcions són limitades, amb l'obligació d'assistir a les dues jornades.

Per estar al cas de les novetats i de la programació d'El Modern. Centre Audiovisual Digital, tothom qui ho vulgui pot inscriure's al butlletí de l'Oficina de Foment de les Arts (OFA) i seguir les xarxes socials de Girona Crea i de Girona Cultura.  

Programa d'activitats gener a juny 2023
Tornar

Logos (sense el suport PECTICC) 2021 Generalitat + FEDER + Diputació de Girona

Acció desenvolupada en el marc del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial
  • Unió Europea. Fons Europeu de Denvolupament Regional
  • Generalitat de Catalunya
  • Diputació de Girona
 

Text subvenció peu pàgina | Oficina de Foment de les Arts (OFA) + El Modern

Un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, i en un 25% per la Diputació de Girona.