Header: Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Oficina d'Assistència en
Matèria de Registre (OAMR)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona habilita els soterranis de la Catedral com a refugi climàtic durant els episodis de calor molt intensa

L’indret estarà obert de les 12 a les 17 h per tal que qui ho necessiti pugui accedir a un lloc fresc. La piscina municipal de la Devesa serà gratuïta per a persones majors de 65 anys els dies que faci més calor

Imatges dels soterranis de la Catedral.

Girona ha habilitat els soterranis de la Catedral com a refugi climàtic durant els episodis de calor molt intensa. És el cas d’avui que es preveu arribar a les comarques gironines als 43 °C, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya. L’espai estarà obert de les 12 a les 17 h per tal que qui ho necessiti pugui accedir a un lloc fresc durant els episodis de més calor.  

Aquest matí, la regidora de Ciutat que Cuida de l’Ajuntament de Girona, Gemma Martínez, ha explicat les mesures d’urgència que s’han emprès davant l’onada de calor que viu la ciutat. “Estem molt contents de poder ampliar la xarxa de refugis climàtics amb la incorporació de la Catedral i les parròquies. Entenem que l'emergència climàtica ens afecta a totes i tots i col·laborar amb altres institucions també és una via per assolir més espais”, ha afirmat la regidora. 

Personal de l’Ajuntament de Girona s’encarregarà d’obrir els soterranis de la Catedral i romandrà a l’espai fins al seu tancament. L’indret compta amb un aforament per a 300 persones. L’espai estarà obert avui i en dies de calor intensa, és a dir, quan Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya declari un episodi d’onada de calor amb grau de perill 5/6 o 6/6 a la ciutat.   

Aquest espai permetrà comptar a la ciutat de Girona amb una xarxa de refugis climàtics àmplia i completa, ja que durant totes les franges horàries hi haurà un indret obert on refugiar-se de la calor. En aquest llistat també s’hi ha inclòs l’església de Sant Narcís i la parròquia del Mercadal. L’objectiu és comptar amb punts que proporcionin confort tèrmic a la població davant de situacions d’emergència generada per la temperatura a l’exterior, sobretot en episodis de calor elevada.

L’església de Sant Narcís, oberta de les 8.30 a les 10.30 h, ampliarà el seu horari quan faci molta calor fins a les 12.30 h. Pel que fa a la parròquia del Mercadal, aquesta obrirà les portes de les 8.30 a les 13.30 h. Aquest últim espai compta amb connexió Wi-Fi.

D’altra banda, la piscina municipal de la Devesa serà gratuïta per a les persones majors de 65 anys durant els episodis de calor molt intensa. De les 13 a les 18 h podran accedir a les instal·lacions presentant el DNI. 

A més, davant la calor d’aquests dies les persones usuàries del Centre d'Acollida i Serveis Socials La Sopa podran romandre durant tot el matí i fins a les 15 h per l’equipament com a espai també de refugi climàtic. També podran accedir a les dutxes, tant el matí com a la tarda, i es repartiran ampolles d’aigua entre les persones usuàries.  

Més informació a www.girona.cat/refugisclimatics

Tornar