Header: Nadal

Nadal

Ruta de navegació

Concurs: Fem el fanalet per anar a esperar els Reis | Nadal

XXX Concurs "Fem el fanalet per anar a esperar els Reis"

Curs 2023-2024

Fa molts i molts anys, els nens i les nenes anaven a esperar els Reis amb un manat d’espígol encès que ells mateixos es feien. L’espígol és una planta que es troba al bosc i que fa molta olor. Però des de fa uns cent anys, els nens i les nenes hi van amb un fanalet.  Sembla ser que aquest costum va començar als pobles de muntanya de les comarques gironines. Després es va escampar cap a Girona i les altres ciutats de la vall i, finalment, per tot Catalunya.

Per tal de fer conèixer i fomentar la tradició d’anar a esperar els Reis amb fanalet, l’Ajuntament de Girona, els Manaies de Girona i El Corte Inglés, convoquen el concurs “Fem el fanalet per anar a esperar els Reis” que es regeix per les següents: 
 

 • Podran prendre part en el concurs tots els nens i nenes del segon cicle d’Educació Infantil i 1r de primària (I3 a 1r) de les escoles de Girona.
 • La participació haurà de ser col·lectiva per als grups classe de nens i nenes d'I3, I4, I5 i 1r de primària. Cada nen i nena de la classe haurà de construir el seu fanalet.
 • Les escoles que hi vulguin participar, s’hauran d’inscriure abans del dia 20 d’octubre de 2023, enviant un correu electrònic a: caseta@ajgirona.cat
 • Es pot utilitzar qualsevol material d’expressió plàstica que sigui habitual per a l’alumnat. Es tindrà en compte un model de fanalet sostenible, es valorarà el fet de recuperar materials i reutilitzar-los per a la producció corresponent.
 • Les tècniques per fer els fanalets són lliures, es valoraran aquelles que l’alumne pugui fer per si sol. Entenent que el muntatge final del fanalet, en moltes ocasions, requereix l’acció de l’adult.
 • El tema del fanalet és lliure. Es tindrà en compte la relació temàtica entre els fanalets construïts a cada grup classe (poden ser tots iguals o diferents entre ells, però cal que responguin a un plantejament col·lectiu del tema escollit). Es valorarà l’esforç dels infants tenint en compte les habilitats de cada etapa, així com l’originalitat del tema i el seu tractament.
 • Es considerarà un fanalet tota aquella producció artística que pugui ser utilitzada per rebre els reis mags (pot ser agafada amb la mà o es pot recolzar sobre qualsevol altra part del cos), amb llum o amb possibilitat d’afegir-n’hi.
 • Els grups classe participants han de tenir finalitzats els fanalets abans del dia 5 de desembre de 2023.
 • A partir del dia 11 de desembre una representació del jurat visitarà les escoles amb el patge.
 • El jurat estarà format per persones vinculades a l’Ajuntament de Girona, als Manaies de Girona, a El Corte Inglés, al món artístic i al de l’Educació.
 • Els premis s’atorgaran segons les següents categories:
      Categoria A: I3, I4 d’Educació Infantil
      Categoria B: I5 d’Educació Infantil i 1r d’Educació Primària
 • El lliurament de premis tindrà lloc el divendres 15 de desembre de 2023 a les 10 h al Pavelló Municipal de Palau.
 • El jurat podrà resoldre aquells aspectes no considerats en aquestes bases.

Termini de presentació de sol·licituds de participació

Les escoles que hi vulguin participar cal que s'inscriguin a La Caseta Serveis abans del dia 20 d’octubre de 2023

Premis curs 2023-2024

Més informació

Per a més informació, els centres participants es poden posar en contacte amb La Caseta per mail (caseta@ajgirona.cat) o per telèfon (972 221 866).