Header: Cessió de bicicletes

Cessió de bicicletes

Ruta de navegació

Bones pràctiques | Cessió de bicicletes

Bones pràctiques

BiciclETGem

Bicicletgem és un projecte formatiu i sostenible de l’Escola Tècnica de Girona (ETG) del Programa d’inserció laboral per a joves nouvinguts/udes. Els alumnes de l’ETG que s’estan formant en la reparació de vehicles lleugers han donat una nova vida a les bicicletes abandonades al dipòsit de vehicles que l’Ajuntament cedeix a entitats sense ànim de lucre. Algunes d’aquestes bicicletes han estat destinades a joves que no tenen mitjans per desplaçar-se de forma autònoma. 

Projecte bicicletes universitàries UdG

El projecte s’emmarca en el Pla estratègic d’ambientalització (PEA) de la Universitat de Girona, en el qual es desplega una línia estratègica dedicada exclusivament a la mobilitat i accessibilitat de la comunitat universitària. L’objectiu principal és “vetllar per la progressiva disminució de l’ús individual i indiscriminat del vehicle motoritzat en pro de la mobilitat amb mitjans de transport més eficients com anar a peu, la bicicleta, el transport públic o el  cotxe compartit”. L’any 2004, l’Oficina Verda de la UdG (unitat orgànica i executiva del PEA) posa a disposició de tota la comunitat UdG un servei gratuït de préstec de bicicletes. Es tracta d’un projecte sostenible, una actuació de conscienciació i millora de la mobilitat obligada per accedir als campus. Inicialment la flota constava de 25 bicicletes blaves per a ús quotidià i 15 bicicletes taronges per a sortides de pràctiques, actualment són una cinquantena, repartides entre els punts de control dels tres campus de la UdG.

Protecció civil

Protecció civil ha pintat i reutilitzat dues bicicletes del dipòsit municipal per tal que esdevinguin el mode de desplaçament en els serveis preventius urbans del voluntariat de la ciutat. 

Bicicletada de l'INS Salvador Sunyer i Aimeric de Salt

L’institut va organitzar una bicicletada amb els quatre grups de 1r d'ESO. La sortida, duta a terme a la zona de les Deveses de Salt i Pla dels Socs, es va fer principalment per dos motius. En primer lloc, motivada pel gran interès de l'alumnat pel món de la bicicleta i, en segon lloc, per donar a conèixer a l'alumnat l'entorn natural proper del municipi. Algunes de les bicicletes es van destinar a alumnes que no en tenien.

Institut Narcís Xifra

Els nois i noies dels cicles formatius han restaurat i reparat les bicicletes cedides, per tal que puguin tornar a funcionar. Volen impulsar el projecte ITB (inspecció tècnica de bicicletes) amb la finalitat de fer treballs de manteniment i reparació per part de l’alumnat, i com a escola verda, promoure la mobilitat sostenible.

Ateneu popular Coma Cros

El taller obert de La Comucleta, cada dimarts, reuneix a joves i grans per aprendre mecànica ciclista, ajustar i conèixer la bicicleta. Els usuaris disposen d'espai, eines, peces usades i expertesa per compartir. 

Les bicicletes cedides del dipòsit s'han desmuntat per tenir peces de recanvi i així poder reutilitzar, reparar i apostar totalment pel decreixement i l'ajuda mútua.

Trobareu més informació al següent enllaç: http://www.ateneucomacros.cat/projectes-ateneu/projecte-comucleta/