Header: Centre d'Acolliment i Serveis Socials "La Sopa"

La Sopa
Centre d'Acolliment i Serveis Socials

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona habilita l’edifici de l’antiga UNED per a les persones que dormen al carrer a la ciutat

Està previst que l’equipament obri portes la setmana que ve, i romandrà obert fins al març del 2022

Dues imatges de persones usuàries a La Sopa

L’Ajuntament de Girona habilitarà l’edifici de l’antiga UNED per a les persones que dormen al carrer a la ciutat en el marc del pla de fred que es duu a terme cada any. Està previst que l’equipament obri les portes la setmana que ve tan bon punt es disposi de tots els serveis necessaris, i romandrà obert fins al març del 2022. Des d’aquí s’oferirà allotjament nocturn a totes aquelles persones que els serveis socials del consistori tenen detectades que dormen al carrer a la ciutat i que, especialment per les condicions climatològiques d’aquesta època de l’any, es troben en situació de molta vulnerabilitat. 

“L’any passat va ser un any excepcional, i aquest hivern tornem a la dimensió habitual de la capacitat del pla de fred i d’acord amb les persones que ja estem atenent des de l’Ajuntament de Girona. Sabem que és un servei que és necessari, que funciona correctament, i que aconsegueix anar més enllà del simple espai per dormir per aconseguir que sigui també un espai de convivència. L’objectiu és atendre les persones sense sostre de la ciutat que ho demanin, i per això anirem fent un seguiment constant de la situació a la ciutat”, afirma la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi. 

El servei començarà amb 35 places d’allotjament nocturn, ja que és el nombre de persones sense sostre que han mostrat la seva voluntat de rebre l’ajuda. Tanmateix, l’equipament comptarà amb espai disponible per donar cabuda a més persones que així ho necessitin. Cal tenir en compte que, com en altres situacions, hi ha gent que rebutja aquest tipus d’ajuda i vol continuar dormint al carrer. 

L’horari d’entrada serà a les 20.30 h i el de sortida a les 8 h del matí. S’oferirà un caldo calent a la nit i un àpat per esmorzar. També hi haurà servei de consigna per les pertinences de les persones ateses i la possibilitat de servei de dutxa a les instal·lacions de les Piscines Municipals de la Zona Esportiva La Devesa.

Com a novetat hi haurà un punt reservat i aïllat per a persones que estiguin malaltes. Els homes i les dones també estaran separats en habitacions diferents per tal de preservar la seva intimitat. 

La gestió del servei es realitzarà amb responsables de torn durant tota la nit i un vigilant de seguretat. L’assignació de places es realitzarà des del centre d’acolliment per tal de focalitzar la prestació del servei per a persones que viuen al carrer a la ciutat de Girona.

Diferents entitats col·laboren en la prestació del servei i en el suport als àpats. Aquestes són Càritas Girona, Creu Roja, Rotary Club de Girona i el Banc dels Aliments. Com altres anys, les persones voluntàries i amb experiència de carrer del programa “Trobades amb sostre” que es realitza a Pedret i del Centre d’Acolliment i Serveis Socials La Sopa donaran suport a l’allotjament nocturn. 

Aquest serà el tercer any que s’habilita l’edifici de l’antiga UNED després que el 2018 i el 2019 ja s’utilitzés aquest espai. L’any passat el pla de fred es va dur a terme al Palau de Fires de Girona, ja que l’equipament va estar buit durant uns quants mesos perquè no es podien organitzar fires a causa de la pandèmia de la COVID-19.  
 

Tornar