Header: Centre d'Acolliment i Serveis Socials "La Sopa"

La Sopa
Centre d'Acolliment i Serveis Socials

Ruta de navegació

Serveis bàsics | La Sopa

Serveis bàsics

Serveis puntuals

Els serveis de menjador, dutxes, bugaderia i correspondència, són serveis que a més d’estar a disposició de les persones que resideixen en el centre d’acollida de manera temporal o que hi dormen puntualment, estan oberts a tots aquells que, malgrat residir habitualment a Girona, no tenen llar, i també per aquelles persones que esporàdicament dormen en cases de coneguts o en habitacions rellogades. 

Aquests serveis ens ajuden a establir un vincle amb les persones que viuen al carrer, o en situacions de precarietat.


Centre de dia i allotjament nocturn 

Allotjament nocturn temporal amb 16 places, atenció social i serveis d’higiene, menjador i bugaderia.


Serveis de recuperació

  • El centre residencial  
    El Servei residencial temporal és el d’inserció, amb 50 places. Acull aquelles persones compromeses amb un pla de millora i recuperació.
  • Els pisos d’inclusió 
    Els pisos d’inclusió són un recurs pensat per a persones que un habitatge els permet consolidar hàbits i estabilitzar-se. Actualment, però, ocupen els pisos sobretot persones amb situacions econòmiques que no els permet habitatges en el mercat ordinari, i estan pendents d’algun tipus de prestació.  Actualment, es disposa de 6 pisos, amb un total de 20 places. 
  • Projecte Housing First - Primer la LLar
    5 pisos individuals. S’hi contempla l’habitatge individual, estable i permanent com a punt de partida del procés de millora amb un enfocament de reducció de danys. Orientat a persones cròniques de carrer.