Header: Jornades Lluís Maria de Puig Olivé

Jornades Lluís Maria de Puig Olivé

Ruta de navegació

Publicador de continguts

“Repensar Europa”, lema de la 8a Jornada Lluís M. de Puig

L’acte tindrà lloc demà a la tarda a l’Aula Magna de la Casa de la Cultura i versarà sobre el futur i els reptes que ha d’encarar el continent europeu.

La ciutat de Girona acollirà demà, dia 6 de maig, la 8a edició de la Jornada Lluís M. de Puig que enguany porta per lema “Repensar Europa”. L’acte tindrà lloc a les 18.30 h a l’Aula Magna de la Casa de la Cultura i comptarà amb les intervencions del tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí; del representant de la Junta del Consell Català del Moviment Europeu, Joaquim Millan, i de la directora d’Europe Direct Girona i professora titular de Dret Internacional Públic i Dret de la Unió Europea de la Universitat de Girona, Francina Esteve. 

La jornada tractarà sobre com ha de ser el futur del continent i els principals reptes que ha d’encarar: el canvi climàtic, la intel·ligència artificial, la salut pública, l’autonomia estratègica de la Unió Europea, les migracions i la preservació dels valors de la UE. Aquesta 8a edició s’havia de celebrar el novembre del 2020, però a causa de les restriccions de la COVID-19 el consistori va ajornar l’acte fins a aquest mes de maig coincidint amb el Dia d’Europa, que se celebra divendres. 

Amb l’objectiu de contribuir al record i homenatge a la figura de Lluís Maria de Puig, l’Ajuntament de Girona organitza des del 2013 aquestes jornades que porten el seu nom. El gironí Lluís Maria de Puig va presidir l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa entre el 2008 i el 2010. Precisament, el Consell va distingir Girona amb el Premi d’Europa el 2016.

Aquestes jornades serveixen per debatre i reflexionar sobre temes d’abast europeu: la ciutadania; el Conveni i Tribunal Europeu de Drets Humans; el desenvolupament; i la relació entre ciutat, educació i democràcia. La riquesa de les aportacions acadèmiques, professionals i associatives efectuades al llarg d’aquests anys estan recollides a www.girona.cat/jornadesdepuig

Programa de la jornada
Web de la 8a Jornada Lluís M. de Puig
Web del Dia d'Europa
Tornar