Header: Entitats de Girona

Entitats de Girona

Participació i associacionisme

Participació i associacionisme

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 4a planta
17004 - GIRONA

A/e:
participacio@ajgirona.cat

Telèfon:
972 010 275
972 419 007 - Permisos d'activitats a la via pública de les associacions i entitats

Web:
www.girona.cat/participacio
www.girona.cat/entitats
www.girona.cat/consultabarris

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Es necessiten persones voluntàries per col·laborar en el projecte Wani Bik Girona de l'Associació ACAPS-Girona

Wani Bik és en un programa d'acollida destinat a infants refugiats sahrauís amb diversitat funcional. L'essència d'aquesta iniciativa és proporcionar una estada de dos mesos (juliol i agost) a Girona, on aquests infants poden conviure amb un equip de persones voluntàries.

L'Associació ACAPS-Girona (Associació d’Amics del Poble Sahrauí) du a terme al llarg de l’any diferents projectes per la causa del poble Sahrauí, i aquest any ha estat el primer de Wani Bik. Wani Bik és en un programa d'acollida destinat a infants refugiats sahrauís amb diversitat funcional.

L'essència d'aquesta iniciativa és proporcionar una estada de dos mesos (juliol i agost) a Girona, on aquests infants poden conviure amb un equip de persones voluntàries. Aquest campament ofereix convivència les 24 hores del dia durant tota la setmana, amb 8 infants amb diversitat funcional del Sàhara Occidental, 1 monitora Sahrauí, 8 persones voluntàries i 1 coordinadora. Durant el dia, les activitats es realitzen principalment a l'aire lliure. Cada voluntari pot escollir 1 o 2 torns durant l'estiu i registrar-se com a reserva en cas de possibles baixes. 

Les tasques de la persona voluntària són les següents; Acompanyar a l’infant en les seves necessitats bàsiques de la vida diària, respectant així el seu espai, els seus desitjos i les seves creences (sense deixar de fomentar la seva autonomia), despertar a l’infant, acompanyar-lo a vestir-se, seure amb l’infant en els diferents àpats (segons el seu grau d’autonomia), preparar la motxilla en cas de sortida (muda de recanvi, tovalloletes, aigua), acompanyar a l’infant al vehicle i durant l’activitat, ajudar-lo a realitzar els hàbits d’higiene corresponents (rentar-se les dents, dutxar-se...) i acompanyar a l’infant a l’hora d’anar a dormir. 

L'objectiu primordial de Wani Bik és assegurar que aquests infants rebin l'atenció mèdica especialitzada que no està al seu abast als campaments de refugiats, a part de l’intercanvi cultural. Més enllà d'aquesta missió directa, un segon propòsit essencial del projecte radica en sensibilitzar totes les persones col·laboradores respecte a la complexa situació social i política que caracteritza el Sàhara Occidental. A través d'aquesta experiència, es busca no només impactar positivament la vida dels infants participants, sinó també conscienciar sobre qüestions fonamentals que afecten la regió. Wani Bik, doncs, emergeix com una plataforma integral que abraça la solidaritat, l'assistència mèdica, l'intercanvi cultural i la consciència social.

Hi pots contactar a través del correu electrònic wanibikg@gmail.com o bé per telèfon al 672 945 967.

Més informació
Tornar