Header: Entitats de Girona

Entitats de Girona

Participació i associacionisme

Participació i associacionisme

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 4a planta
17004 - GIRONA

A/e:
participacio@ajgirona.cat

Telèfon:
972 010 275
972 419 007 - Permisos d'activitats a la via pública de les associacions i entitats

Web:
www.girona.cat/participacio
www.girona.cat/entitats
www.girona.cat/consultabarris

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les mosques de Sant Narcís ballen al ritme de les Fires en el cartell d’enguany

L’autora de l’obra és la dissenyadora gràfica tèxtil Núria Nogué Gallén

Una banda musical formada per les mosques de Sant Narcís que ballen al ritme de les Fires és la imatge que il·lustra enguany el cartell de les Fires de Sant Narcís 2023, que se celebraran del 27 d’octubre al 5 de novembre. Aquest matí l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, i el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, han donat a conèixer en roda de premsa l’obra guanyadora, acompanyats per l’autora, la dissenyadora gràfica tèxtil Núria Nogué Gallén (Albagés, 1996). 

“M’agrada la idea de les mosques de colors tocant instruments. Transmet la idea que som tots iguals malgrat les nostres diferències i, sobretot, que tenim ganes de celebrar les Fires plegats”, ha explicat l’alcalde Lluc Salellas i Vilar.

“El cartell d’enguany és una crida a viure les Fires i a gaudir de tots els seus espectacles. Una crida a l’alegria i a la felicitat. Avui iniciem el compte enrere perquè comenci un dels moments més esperats de l’any a la nostra ciutat”, ha afirmat el tinent d’alcaldia Quim Ayats. 
 
Per fer el disseny, l’autora va indagar sobre la història de Girona i va quedar meravellada per la llegenda de les mosques de Sant Narcís. “És molt original la història i em va inspirar molt a l’hora de fer la il·lustració. Alhora volia que la música tingués un paper important perquè és el primer que relaciono amb una festa, ja que ho envolta tot”, ha destacat l’autora. Es tracta d'una il·lustració festiva amb un toc tendre i còmic amb les mosques com a protagonistes. 

Com si fossin una banda musical, tres mosques amb un acordió, unes maraques i un saxofon ballen sota unes llumetes il·luminades de diferents colors. Les ales d’aquests insectes estan recobertes de diferents estampats, un dels trets característics de les obres de Núria Nogué i relacionat amb la seva professió com a dissenyadora en una empresa d'estampats. 

Pel que fa als colors, l’autora ha escollit tons que reflecteixen la tardor i que alhora són alegres. Tant aquest aspecte com el tema que componen la il·lustració, conviden la gent a ballar, a divertir-se i a gaudir de les Fires de Sant Narcís. A més, la imatge incorpora una cinta festiva que realça el nom de la festa. 
 
Núria Nogué Gallén es va graduar, l'any 2017, com a tècnica superior en arts plàstiques i disseny en art tèxtil a l'Escola Massana de Barcelona. Actualment, treballa com a dissenyadora gràfica tèxtil en una empresa de disseny d'estampats i, alhora, està estudiant Belles Arts a la Universitat de Barcelona. A banda, està duent a terme un projecte personal anomenat Camamillaborda, en el qual desenvolupa il·lustracions i objectes artesanals inspirats en la natura.

Cartell de les Fires de Sant Narcís 2023
Web de les Fires de Sant Narcís
Tornar