Header: Escoles Bressol Municipals

Escoles bressol municipals

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les 12es Jornades 0-6 anys es fixen en l’espai natural com a element pedagògic de l’educació infantil 

L’esdeveniment, que té lloc avui i demà al Centre Cultural La Mercè, s’ha convertit en el punt de trobada anual de mestres i educadors i educadores d’educació infantil.

L’Auditori de La Mercè acull avui i demà la dotzena edició de les Jornades 0-6 anys, un punt de trobada anual de mestres i educadors i educadores d’educació infantil. Sota el lema “La Natura, un espai de vida”, enguany l’esdeveniment pretén reflexionar i posar en valor el paper de l’entorn natural com a element pedagògic de l’etapa educativa dels 0 als 6 anys. Les Jornades estan organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Girona, l’Institut de Ciències de l’Educació Josep Pallach (ICE) i la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.

“Les jornades són una oportunitat per fer públic el compromís de la ciutat amb l'educació dels més menuts, el compromís de l'Ajuntament de treballar plegats amb institucions, professionals i ciutadania per fer de la formació dels professionals de l'etapa 0-6 un referent de qualitat, innovació i transformació de serveis, projectes i programes educatius. En el marc del projecte de Ciutat Educadora, l’educació infantil és un element essencial i, la formació, la clau de la transformació”, ha destacat el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, amb motiu de l’esdeveniment.

Aquesta tarda, a partir de les 18.15 h, el mateix regidor Àdam Bertran donarà la benvinguda a totes les persones assistents juntament amb el director de l’ICE Josep Pallach de la UdG, Jaume Ametller, i la coordinadora del Grau de Mestre d'Educació Infantil de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG Marta Peracaula. Abans, com a inici de les Jornades, l’alumnat de l’escola La Farga de Salt presentarà la performance Micro-Macro, creada i dirigida per l’artista banyolí Jaume Geli.

A les 18.30 h, la docent, investigadora, assessora, periodista i escriptora Heike Freire impartirà la conferència “Converteix la Natura en la teva campanya pedagògica”. Freire és un referent internacional en la transformació educativa i desenvolupament humà en contacte amb la naturalesa.

Demà dissabte, la Jornada es dedicarà als tallers, amb sis propostes d’activitats per fer al llarg del matí al mateix Centre Cultural La Mercè. Concretament, hi haurà els tallers Escenes de vida, de la natura a l’aura, amb les mestres de l’escola El Bosc de la Pabordia de Girona Marta Ciurana i Anna Baena; Natura, espontaneïtat i sorpresa, a càrrec de la mestra de l’escola Frigolet de Porqueres Eva Peral i de la mestra de la Llar d’Infants El Petit Lledoner de Sant Jaume de Llerca Pilar Saus; Temps de canvi: converses amb la pluja, amb les treballadores del Departament de Didàctiques Específiques de la UdG Íngrid Mula, Marta Gual i Fàtima Dalmau, i Sortir per sortir, a càrrec de les mestres Dolors Julià, de l’escola Sobrequés de Bescanó, Núria Ventura, de l’escola Guillem de Montgrí de Torroella de Montgrí, i de la coordinadora pedagògica de Llars d’infants del Baix i Alt Empordà, la Selva i el Gironès Neus Morera.

També es realitzaran dos tallers a l’exterior, als Jardins de les Pedreres: L’Art amb la Terra, a càrrec del mestre i creador de Cuscusian’s Lluís Sabadell i de la mestra de l’escola Pedra Blanca de la Pera Rosa Vila, i l’activitat Natura urbana, a càrrec de la mestra de la Farga de Salt Lourdes Masó, i de la mestra de l’escola M. Àngels Anglada de Figueres Mireia Pérez. 

Programa de les jornades
Tornar