Header: Escoles Bressol Municipals

Escoles bressol municipals

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acull el Lab 06, un espai enfocat a fomentar la vivència d’experiències d’aprenentatge científic entre els infants

Es tracta d’una proposta itinerant de la Universitat de Manresa que serà al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona fins al 8 d’abril. 

Girona acollirà des d’ara fins al 8 d’abril el Lab 0_6, un espai educatiu enfocat al foment de les idees científiques entre els infants. Es tracta d’una proposta itinerant ideada per la Universitat de Manresa, i que avui arriba a la ciutat gràcies a l’Ajuntament de Girona i a la Universitat de Girona (UdG), a través de Institut de Ciències de l'Educació Josep Pallach (ICE) i de la Facultat d’Educació. L’espai s’ha ubicat a l’Edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

Es calcula que més de 900 nens i nenes de segon cicle d’educació infantil de Girona i de tota la demarcació gironina podran experimentar i gaudir de la ciència al Lab 0_6. Aprofitant la iniciativa i curiositat dels més petits i petites a l’hora de manipular materials, l’activitat busca promoure una mirada científica sobre els fenòmens del món.

Amb aquesta proposta, l’Ajuntament de Girona segueix treballant per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques des de les edats primerenques. “A Girona l'educació en les vocacions científiques és clau, i per això des de fa anys tenim la Fira de la Ciència, que serà properament a la ciutat, o la fira Ciència en equip, que vincula estudiants de magisteri amb infants de les escoles i diferents institucions. Ara col·laborem també per dur a Girona el Lab 0_6, amb la intenció de donar noves oportunitats d'aprenentatge als infants”, ha explicat el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran.

El Lab de la Universitat de Manresa és un espai de ciència en lliure elecció en què les propostes afavoreixen la mobilització d’aprenentatges científics entre els infants i un bon recurs pels professionals de l’educació infantil. A banda de Girona, aquest any l’espai itinerant es traslladarà també a Tarragona i a Lleida. 

Més informació
Tornar