Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Aula d’escriptura publica l’oferta formativa per al curs 2024-2025

Les inscripcions tindran lloc del 15 de juliol al 20 de setembre. També s’han programat quatre monogràfics i un recurs educatiu.

Fotograia de l'acte de graduació

Des d’avui ja es pot consultar l’oferta formativa per al curs 2024-2025 de l’Aula d’escriptura. Les inscripcions per al nou alumnat tindran lloc del 15 de juliol al 20 de setembre a través del Sistema d’Inscripcions de l’Ajuntament de Girona. Es podrà inscriure al mòdul 1, que es farà de setembre a desembre del 2024, i les classes s’iniciaran el dimarts 1 d’octubre, al Centre Cultural La Mercè.

Pel que fa a l’alumnat que ja forma part de l’Aula i vol seguir amb la seva formació, a partir de dilluns vinent, 10 de juny, es podrà inscriure directament al mòdul 3, en el qual podrà seguir amb l’itinerari de poesia o prosa escollit. També començaran les inscripcions a l’espai Alumni: trobades d'escriptura, per als i per a les exalumnes. 

En paral·lel als mòduls, l’Aula d’escriptura segueix ampliant la seva l’oferta de monogràfics oberts a tothom amb la voluntat d’acompanyar i complementar l’itinerari formatiu dels mòduls i, alhora, oferir un primer tastet o ampliar coneixements a persones interessades en l’escriptura que no cursen cap mòdul. Aquesta tardor s’oferiran fins a quatre monogràfics:

  • El primer serà “Dir textos en veu alta”, a càrrec de l’actriu i rapsoda Elisenda Bautista. Un taller d’expressió oral a partir de textos escrits i que tindrà lloc els dimecres d’octubre. 
  • Els dilluns d’octubre, l’escriptor i mestre Jordi Dausà oferirà una nova edició del monogràfic “Descripció vs. ambientació: el gran dilema”, en el qual introduirà les eines necessàries per ubicar una novel·la en un lloc i un moment per tal que el/la lector/a visualitzi amb claredat l’espai on transcorre l’acció. 
  • Així parlà Zaratustra, el clàssic de Friedrich Nietzsche, és un dels textos filosòfics cabdals de la cultura europea, però també un bon llibre per iniciar-se en la lectura filosòfica. El filòsof i escriptor Ramon Alcoberro oferirà algunes claus de la redacció d’aquest text clàssic i de les seves propostes filosòfiques amb el monogràfic “Materials per llegir Així parlà Zaratustra”, els dilluns de novembre. 
  • Finalment, l’escriptor Lluís Muntada, a “Arquitectura del conte”, s’endinsarà en les interioritats dels relats breus, els dimecres de novembre. 

A més, l’Aula segueix treballant per consolidar-se com a referent pels amants de l’escriptura, però alhora té la voluntat d’arribar a nous públics que agafin el gust per la creació literària, com els infants i els joves, a través de la creació de recursos educatius per a primària i secundària. Així, s’oferiran tallers a les escoles i instituts per impulsar la creativitat a través de la paraula escrita i aprendre eines per redactar millor.  

Per a més informació sobre els continguts acadèmics i per a qualsevol consulta, podeu visitar el web de l’Aula d’Escriptura.

L’Aula d’escriptura finalitza les celebracions dels 10 anys

L’Ajuntament de Girona va tancar ahir els actes de celebració dels deu anys de l’Aula d’escriptura Vicenç Pagès Jordà amb la graduació de la desena promoció (2022-2024). Durant la cloenda, l’actriu Marta Montiel va llegir textos dels i de les alumnes que finalitzaven l’últim mòdul, amb l'acompanyament musical del pianista Quim Solà. Posteriorment, el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament, Quim Ayats i Bartrina, va entregar els certificats de graduació a tots aquells que han completat l’itinerari formatiu aquest any. Durant l’acte, es va presentar un vídeo de presentació de l’Aula d’escriptura per tancar les celebracions i commemoracions del desè aniversari. 

Tornar