Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Inauguració de l'exposició «Forats per a fer un rèquiem» al Bòlit_LaRambla

El divendres 7 de juny, a les 18.30 h, tindrà lloc la inauguració de l’exposició «Forats per a fer un rèquiem» que aplega obres de cabosanroque i Miquel García. Es podrà visitar fins al 13 d'octubre al Bòlit_LaRambla.

«Forats per a fer un rèquiem» parla de les fosses comunes del franquisme, un tema que torna a estar en el debat públic a causa de la negativa d’alguns governs autonòmics, formats per partits de dreta i d’extrema dreta, d’aplicar la llei de la memòria democràtica 20/2022.

L’exposició compta amb dues obres, una de cabosanroque i una altra de Miquel García. Els cabosanroque se centren en el comboi que l’any 1959 va traslladar 179 cossos no identificats de la demarcació gironina al Valle de los Caídos i Miquel García parteix d’una llista de més de 5.000 morts no exhumats.

Les dues peces creen una xarxa de memòria. Els cabosanroque han treballat a partir de 19 municipis de les comarques gironines on s’han trobat les fosses comunes vinculades al projecte. Miquel García ha col·laborat amb l’Associació ProMemòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya.

«Forats per a fer un rèquiem» s’emmarca en el programa Memòria i arxiu del Bòlit i forma part d’un díptic dedicat a la memòria democràtica que, juntament amb «Vacances amb Franco. Els meus estius a l’Espanya franquista» (en coproducció amb el Museu de l’Empordà), es podrà veure fins a l’octubre.

Nota de premsa ampliada
Més informació de l'exposició
Tornar