Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Auditori Palau de Congressos de Girona, primer equipament cultural municipal gironí en instal·lar plaques fotovoltaiques d’autoconsum

Ahir es va aprovar el projecte executiu que oferirà una millora de l’eficiència energètica de l’edifici amb un sistema de 244 mòduls de captació solar. En l’àmbit tecnològic, l’Auditori Palau de Congressos Girona inicia un nou projecte de xarxa audiovisual que permetrà la producció, reproducció i transmissió de continguts audiovisuals d’alta qualitat.

El comitè executiu de la Fundació Auditori Palau de Congressos de Girona va aprovar dilluns al matí el projecte executiu per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum a l’equipament. Una proposta que millorarà l’eficiència energètica de l’edifici, amb 244 mòduls de captació solar.  

El pla de treball, elaborat per l’enginyer especialista en eficiència energètica Enric Moran Boix, compta amb un pressupost de 165.350,58 €, per a la instal·lació de 244 mòduls de captació solar de silici monocristal·lí d'alt rendiment, amb una capacitat de 100 kW, que se situaran al voladís del pati posterior i a la claraboia de la Sala d'Exposicions. Es preveu que la producció anual d'energia de les plaques fotovoltaiques sigui de 149.940 kWh, dels quals un 78 % serà d'autoconsum i la resta s'abocarà a la xarxa per la seva compensació per part de la companyia. Així doncs, amb un consum anual mitjà de 650.000 KWh, l’energia d’origen solar representarà el 23 % del total amb un període de retorn de la inversió de 4,6 anys.

Aquesta mesura, que s’aplicarà al llarg del 2024, situa l'Auditori Palau de Congressos de Girona com el primer equipament cultural de la ciutat en instal·lar plaques fotovoltaiques d'autoconsum. Una necessitat energètica que el Patronat de la Fundació va fer palesa en l'aprovació de les properes prioritats d'inversió durant el passat mes d'abril i que encaixa amb la demanda, a nivell global, d’eficiència energètica i sostenibilitat com a prestacions bàsiques dels grans equipaments culturals i congressuals.

Un nou projecte de xarxa audiovisual

L'Auditori Palau de Congressos de Girona també fa un pas endavant en la renovació tecnològica amb el nou projecte de xarxa audiovisual. Es tracta d'un sistema integrat que permetrà la producció, reproducció i transmissió de continguts audiovisuals d'alta qualitat, facilitant la creació d'experiències híbrides i la interconnexió entre les diferents sales de l'equipament.

El procés d'implementació del projecte està dividit en tres fases, les dues primeres durant els mesos de gener i febrer del 2024, amb un pressupost de 133.062,47 euros que es destinaran a l'adquisició d'equips tecnològics destinats a la sincronització d’imatge i so i l’enregistrament dels esdeveniments que tenen lloc a l’equipament: videoprojectors, pantalles, càmeres, hardware i equips de gestió de senyal audiovisual, entre d’altres. La tercera fase està orientada a la transmissió de continguts digitals a la sala tant en temps real com mitjançant canals digitals en diferit, i es preveu que es desenvolupi entre finals del 2024 i principis del 2025. Aquest projecte ha obtingut un ajut de l’INAEM per a la modernització de les estructures de gestió artística en l’àmbit de les arts escèniques i de la música amb càrrec als Fons Next Generation UE.

   

Projectes Fons Next Generation UE de l'Ajuntament de Girona
Tornar