Header: Casals d'estiu

Casals d'estiu 2020
Proxy Portlet

Ruta de navegació

Informació | Casals d'estiu 2020

Informació

Consulteu aquest apartat periòdicament per trobar més informació sobre reunions informatives, les entitats que organitzen els casals, etc.

Ja es pot consultar el resultat del sorteig a www.girona.cat/inscripcions

Telèfon d'informació ciutadana: 972 419 010

Per a qualsevol consulta contactar amb programadevacances@ajgirona.cat

 

L’estiu, amb bus!

Targeta BUS 12: permet als nens i nenes de 6 a 12 anys empadronats a la ciutat realitzar viatges gratuïts il·limitats en totes les línies del transport urbà de Girona.

Targeta BUS 18: permet als nois i noies de 13 a 18 anys empadronats a la ciutat realitzar viatges amb una tarifa reduïda en totes les línies del transport urbà de Girona.

FAQ sobre casals d'estiu

Preguntes freqüents sobre casals d'estiu

Seran casals com els de cada any?

Seran casals excepcionals. Ho seran perquè estem en una situació que complica enormement dur-los a terme en condicions normals però també seran excepcionals perquè suposaran un moment privilegiat per començar a recuperar la normalitat que els infants tan necessiten.

Qui organitza els casals del programa municipal?

Des de fa molts anys els casals que l’Ajuntament de Girona inclou al seu programa són organitzats per entitats de la ciutat amb voluntat de fer una oferta educativa de qualitat durant el període d’estiu. Són, per tant, entitats arrelades a la ciutat, que ofereixen la màxima confiança a l’Ajuntament de Girona i amb qui col·labora estretament des de fa molt temps.

Com s’organitzaran els grups d’infants?

Una de les indicacions fonamentals del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya és que cal treballar en grups estables de només 10 infants, que seran sempre els mateixos i tindran sempre el mateix monitor (o els mateixos dos monitors en alguns casos concrets).

De quin espais disposarà cada grup d’infants?

Tot i que moltes de les activitats es faran en espais exteriors, en molts moments cada grup de 10 participants disposarà d’un espai exclusiu, com una aula d’un centre escolar, que assegurarà que tenen més de 4m2 cadascú d’ells a la seva disposició.

Com es farà la neteja diària dels espais?

La neteja diària la farà la mateixa empresa que té el contracte de neteja dels espais (escoles, pavellons, etc.) però amb noves indicacions per fer una desinfecció efectiva diària de totes les superfícies segons les condicions exigides pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Quin tractament higiènic es donarà al material que es fa servir als casals?

El material d’ús habitual als casals (pilotes, joguines, retoladors...) es desinfectarà després de cada ús i no serà compartit per infants de grups diferents.

Es faran activitats escolars als casals ?

No es faran activitats considerades de reforç escolar, però sí que les entitats que organitzen els casals incorporaran accions educatives que els centres escolars de Girona han considerat que seria molt important que es treballessin durant l’estiu i que s’han pactat de manera conjunta gràcies a la bona disposició i interès de tots ells.

Caldrà que els infants i els monitors portin mascareta?

No, les activitats que es faran als casals tindran en compte de mantenir certa distància i només en casos concrets (fer una cura a un infant que s’ha fet una rascada, fer una intervenció educativa que requereixi més proximitat) els monitors faran servir les mascaretes que tindran a la seva disposició.

Els infants i monitors prendran mesures d’higiene de manera regular?

Sobretot treballaran el valor de la responsabilitat a partir d’accions com rentar-se bé les mans amb freqüència. Disposaran de punts d’aigua i sabó o de gel hidroalcohòlic en tots els punts i en tots els moments del casal.

Com s’organitzarà el servei de menjador?

Aquest any només hi haurà el proveïment de menjador en la modalitat de càtering i les mesures de distanciament físic entre els infants es compliran de manera estricta utilitzant més espais que els habituals. La neteja i desinfecció de la vaixella es farà en una instal·lació especialitzada. 

Com seran les entrades i sortides del casal?

Dependrà de cada equipament on es faci el casal i s’informarà per cada casal de manera particular. En general caldrà que les entrades i sortides es facin de manera esglaonada i amb calma i responsabilitat.

Les famílies han de prendre alguna mesura concreta diàriament?

Sí, les famílies hauran de ser responsables i comprovar diàriament la presència de símptomes compatibles amb Covid-19 (febre, tos, etc). Segons indicació del Departament de Salut de la Generalitat, caldrà que diàriament manifestin que la situació de l’infant és correcta.

Els casals aniran també a la piscina aquest any?

No, les condicions de les piscines que tenim a Girona no permeten organitzar, amb les mesures de protecció adequades, els desplaçaments que calen per anar a alguna de les piscines municipals. Als centres escolars i pavellons on es fan els casals, els infants disposaran de punts d’aigua per remullar-se i fer jocs refrescants.

Els casals faran desplaçaments en autobús?

No, per a les activitats d’aquest any no serà necessari fer desplaçaments en autobús. Lògicament, per anar al casal els infants poden fer servir el transport públic (gratuït amb la targeta T-12).

Veure totes les respostes