Header: Nadal

Nadal

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Auditori de Girona tanca l’any amb la música coral de Geriona, el ballet de Txaikovski “El Trencanous” i un festival de valsos i danses d’Strauss, dins del cicle “Nadal a l’Auditori”

La formació coral gironina celebra els 20 anys de trajectòria i estrena un espectacle ple de música i coreografies. Per Sant Esteve, el Ballet de Barcelona ofereix un espectacle de dansa amb més de 35 artistes a l’escenari. L’Orquestra Simfònica del Vallès oferirà un dels concerts més emblemàtics, amb valsos i polques de la família Strauss.

Geriona, 20 anys! Estrena absoluta

L'Auditori de Girona tanca l'any amb tres propostes musicals en el marc del cicle "Nadal a l'Auditori", que fins al 8 de gener ofereix propostes d'estils i formats diversos. Es tracta de l'estrena absoluta de l'espectacle de celebració dels 20 anys de trajectòria de Geriona (23 de desembre), El Trencanous amb el Ballet de Barcelona (26 de desembre) i el Festival de valsos i danses de la família Strauss amb l'Orquestra Simfònica del Vallès (30 de desembre).  

El projecte Geriona arriba als 20 anys, una proposta artística i educativa per la qual han passat moltes generacions de joves que han gaudit del plaer i els valors de cantar en grup. En aquesta ocasió, estrenen un espectacle que conduirà els espectadors per la memòria musical i humana d'un cor que ha treballat amb gran nivell tècnic i molta exigència, tot reforçant els valors de la constància, el compromís i el treball en equip. Hi participaran els tres grups corals i comptaran amb la col·laboració de Mercè Vila (directora d'escena) i Neus Masó (coreògrafa), a més dels actors Maria Jover i David Planas. Un espectacle en què es podrà escoltar una recopilació de temes musicals que han format part del projecte al llarg d'aquests 20 anys, i que comptarà amb la participació d'antics i antigues cantaires. En diferents formacions, a cappella o acompanyats de músics que també han format part d'aquest projecte, es podrà gaudir de l'essència Geriona, el que ha estat, és i vol continuar essent: un projecte pedagògic musical de referència pels infants i els joves, amb un repertori que constarà de cinc blocs: un de temes clàssics, un de musicals (Miserables, Sister Act, i El Petit Príncep), un que recorda el pas mediàtic del cor per TV3, un de bandes sonores del cinema i un darrer de Nadal. El concert tindrà lloc el divendres 23 de desembre, a les 19 h, a la Sala Montsalvatge. 

El dia de Sant Esteve, el Ballet de Barcelona portarà El Trencanous, també a la Sala Montsalvatge, a les 19 h. La companyia professional de dansa contemporània i clàssica torna per quart any consecutiu a Girona per oferir una de les actuacions emblemàtiques de les festes. 

I, el penúltim dia de l'any, serà el torn de l'Orquestra Simfònica del Vallès, que interpretarà un Festival de valsos i danses de la familia Strauss i la música popular centreeuropea. Amb direcció de Xavier Puig i la soprano Sara Bañeras, la formació orquestral oferirà una selecció de les millors peces del reconegut compositor. L'Orquestra Simfònica del Vallès va néixer l'any 1987 i, des de llavors, no ha parat de fer partícip el públic, innovar en els formats i en les maneres de fer música, i aprofundir en el compromís de valor amb la comunitat. El concert tindrà lloc el divendres 30 de desembre, a les 20 h, a la Sala Montsalvatge. 

Les entrades per a aquests tres espectacles estan disponibles a www.auditorigirona.org.

Tornar