Header: Ciutat que cuida

Ciutat que cuida

Ruta de navegació

Publicador de continguts

S’amplia la programació del primer Congrés de Benestar Emocional de la ciutat amb noves activitats paral·leles

Des d’avui i fins al 28 de gener es duran a terme tallers, xerrades, una exposició, una representació teatral i una activitat esportiva. L’esdeveniment tindrà lloc els dies 20 i 21 de gener del 2025 al Palau de Fires de Girona

L’Ajuntament de Girona i la Fira de Girona han ampliat la programació del primer Congrés de Benestar Emocional de la ciutat amb noves activitats paral·leles relacionades amb el suïcidi, la gestió emocional i la salut. Des d’avui i fins al 28 de gener es duran a terme tallers, xerrades, una exposició, una representació teatral i una activitat esportiva, que complementaran les propostes principals de l’esdeveniment. La primera edició del Congrés tindrà lloc la setmana vinent, els dies 20 i 21 de gener, al Palau de Fires de Girona.

Aquest primer Congrés de Benestar Emocional a la ciutat, sota el lema ‘Trencant tabús’, té com a objectiu principal oferir eines pràctiques i coneixements per millorar el benestar emocional individual i col·lectiu, posant èmfasi en temes de gran rellevància social com les polítiques públiques orientades al benestar emocional, la prevenció de suïcidi i l’impacte de les xarxes socials en la salut mental”, ha destacat la regidora de Salut i Benestar Emocional de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Bosch i Agustí.

En concret, s’han organitzat quatre activitats paral·leles noves, que se sumen a les dues que ja hi havia previstes. Una de les novetats és la realització de l’exposició “Imatges del dol: reflexions sobre la pèrdua per suïcidi”, elaborada per l’Associació Tramuntana Després del Suïcidi, una mostra artística i educativa al voltant del procés emocional posterior a la pèrdua d’un ésser estimat en aquestes circumstàncies. L’activitat es podrà veure a l’Espai Cívic Mercadal en dos períodes, del 13 al 17 de gener i del 22 al 25 de gener.

En relació amb l’exposició, el dijous 23 de gener, a les 18.30 h al mateix equipament, es farà la xerrada “Com viure el dolor per suïcidi: del dolor a l'amor”. En la ponència, la doctora en Psicologia, docent i investigadora de la Universitat de Girona i escriptora, Mònica Cunill Olivas, parlarà sobre el dol com a procés que ajuda a drenar el dolor de la pèrdua i a aprendre una nova manera de relacionar-nos amb la persona que hem perdut.

Una altra de les noves propostes és la taula rodona “Malestar emocional versus psicopatologia, avançant en el diagnòstic diferencial”, que anirà a càrrec del personal del Centre de Salut Mental de Girona i que tindrà lloc el divendres 24 de gener, a les 9.30 h, al Centre Cívic Barri Vell – Mercadal.

Finalment, el dimarts 28 de gener, a les 18 h, al mateix Centre Cívic Barri Vell – Mercadal, es durà a terme el taller pràctic “Gestió emocional i trauma. Afectacions a la meva vida i en la consciència”, en què la psicòloga Lídia Pérez oferirà una sessió pràctica centrada en l'impacte del trauma en la vida quotidiana i en l'aprenentatge de les bases fonamentals per a una adequada gestió emocional adequada.

Aquestes propostes se sumaran a les que ja estaven planificades. D’una banda, el dijous 16 de gener, a les 19 h, el Centre Cultural La Mercè acollirà la representació de l’obra teatral La falca, a càrrec de la companyia teatral La Nave Va, que aborda el suïcidi juvenil. Després de l’acte, es farà una taula rodona amb professionals del programa “Sigues tu” i l’equip d’emergències psicològiques de Dipsalut. 

D’altra banda, el dimecres 22 de gener, de 10 a 12 h, es farà una activitat d’activació del metabolisme i de reducció de l’estrès basada en els principis del ioga i el qigong. El punt de trobada serà al davant de la cafeteria de La Rosaleda. Totes les propostes estan adreçades al públic en general. 

Les activitats principals del Congrés, que es faran els dies 20 i 21 de gener al Palau de Fires de Girona, arrencaran el dilluns al matí amb una conferència inaugural a càrrec del llicenciat en Medicina, doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona i exconseller de Salut del Govern de la Generalitat, Josep Maria Argimon. Les tres taules de treball de l’esdeveniment giraran al voltant de les polítiques públiques per al benestar emocional; trencar el tabú del suïcidi, i les xarxes socials i el benestar emocional. A través de professionals i experts de prestigi, tallers interactius i espais de debat, el congrés oferirà una plataforma per comprendre millor les dimensions del benestar i com cultivar hàbits saludables que afavoreixin una vida més plena.

Per acabar, com a novetat també cal destacar que durant els dies del Congrés es difondrà una revista amb informació elaborada per part de persones expertes o serveis del sector. S’hi parlarà sobre aspectes i projectes relacionats amb el benestar emocional que resultin d’interès tant per al públic professional com per a la ciutadania. El document es repartirà entre les persones assistents al Congrés i es distribuirà pels diferents centres cívics de la ciutat amb la intenció que tothom qui ho vulgui pugui agafar-ne un exemplar.

Les inscripcions són gratuïtes, però cal reservar plaça a través del web www.girona.cat/benestaremocional, on també es pot consultar la resta d’informació del Congrés. 

Tornar