Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El reconegut pianista rus Arcadi Volodos interpretarà Schubert, Schumann i Liszt a l’Auditori de Girona

L’artista torna el dissabte 30 de novembre a la Sala Montsalvatge considerat un dels màxims exponents actuals en el repertori romàntic. El 27 i 28 de novembre, l’equipament cultural ofereix l’activitat “Un Matí d’Orquestra” amb l’Apropa Cultura, en el marc del projecte Auditori Obert. L’Auditori de Girona rep el premi ARC a la millor programació d’espai musical o sala de concerts.

El reconegut pianista rus Arcadi Volodos torna a l’Auditori de Girona per oferir un programa basat en Schubert, Schumann i Liszt. L’artista actuarà el dissabte 30 de novembre, a les 19 h, a la Sala Montsalvatge i les entrades es poden adquirir a www.auditorigirona.org

Mestre d’interpretacions sensibles i profundes, notes acurades en matisos, timbres i colors que hipnotitzen, Arcadi Volodos (Sant Petersburg, Rússia, 1972) és un dels grans pianistes de l’actualitat i exponent en el repertori romàntic. Els seus concerts transcendeixen el virtuosisme i es converteixen en una experiència gairebé poètica. 

Volodos va començar la seva formació musical estudiant cant, seguint l'exemple dels seus pares, que eren cantants. Més tard s'interessà en la direcció d'orquestra mentre estudiava a l'Escola Capella Glinka i al Conservatori de Sant Petersburg. Tot i que havia tocat el piano des de l'edat de vuit anys, no va dedicar-se a un estudi seriós de l'instrument fins al 1987. La seva formació pianística formal va tenir lloc al Conservatori de Moscou amb Galina Eguiazarova. Volodos també va estudiar al Conservatori de París amb Jacques Rouvier. Finalment, va estudiar a Madrid, a l'Escola Superior de Música Reina Sofía amb Dimitri Baixkirov. 

Després de la seva primera visita a Girona, fa més d’una dècada, Volodos torna per fer volar el públic gironí amb un repertori que recorrerà múltiples estats: intimitat i recolliment a través de la sonata en La menor op. 42 D845 de Schubert; el plaer i el dolor amb les Danses de la Confraria de David Op. 6, de Schumann; fins a arribar a un estat de quimera i fantasia amb la 13a dansa hongaresa de Liszt (en La menor) transcrita pel propi Volodos. Una referència mundial en la música clàssica de les últimes dues dècades gràcies al seu talent i creativitat com a intèrpret de la qual es podrà gaudir el dissabte 30 de novembre, a les 19 h, a la Sala Montsalvatge. 

Les entrades per a aquest concert i per a la resta de la programació es poden adquirir a www.auditorigirona.org. Les localitats per al concert de Sergio Dalma del dissabte 15 de febrer, a les 20 h, a la Sala Montsalvatge s’han exhaurit. 

Un Matí d’Orquestra

Aquest mes de novembre, l’Auditori de Girona també acull la nova edició d’Un Matí d’Orquestra, el taller participatiu que acosta la música a col·lectius en risc d’exclusió social i persones amb discapacitat, facilitant-los l’accés a la cultura. La iniciativa, creada per la xarxa cultural Apropa Cultura, s’emmarca en el projecte Auditori Obert i compta amb la col·laboració de GIO Symphonia. 

El dimecres 27 i el dijous 28 de novembre, les persones usuàries de la Residència Geriàtrica Sant Salvador d’Horta de Santa Coloma de Farners, el Servei Ocupacional d’Inserció Aspronis de Malgrat de Mar, el Consell Comarcal Tramuntana del Baix Empordà, el Centre d’Acollida Convent dels Franciscans i el Servei de Rehabilitació Comunitària del Ripollès assistiran a aquesta activitat musical participativa conduïda pels musicoterapeutes Yago Delàs i Anna Castell. La proposta consta de tres parts principals: un taller musical on les persones usuàries experimentaran amb la música, una trobada informal per fer conversa amb alguns músics integrants de la GIO Symphonia i el passi per a gaudir de l’assaig de l’orquestra. 

L’Auditori de Girona rep un Premi ARC

Els Premis ARC han reconegut aquest dimecres 20 de novembre l’Auditori de Girona com a millor programació d’espai musical o sala de concerts. Es tracta dels premis atorgats anualment per l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC), que tenen per objectiu promocionar i donar visibilitat i valor a la indústria de la música en directe feta a Catalunya. El director de la Fundació Auditori Palau de Congressos de Girona, David Ibáñez, va recollir el guardó que es va atorgar en una gala celebrada al Teatre la Llotja de Lleida.

Tornar