Notícies | Cultura
El Museu d’Història de Girona acull demà la presentació del catàleg de l’exposició “Espais, un fenomen artístic”
Es tracta del segon volum d’una col·lecció dedicada al patrimoni artístic modern i contemporani de l’Ajuntament de Girona
El Museu d’Història de Girona acollirà demà, dijous 19 de setembre, a les 20 h, la presentació del llibre-catàleg Espais, un fenomen artístic, el segon volum d’una col·lecció dedicada al patrimoni artístic modern i contemporani de l’Ajuntament de Girona. La presentació anirà a càrrec de la comissària de l’exposició, la historiadora de l’art i crítica d’art Glòria Pizarro.
Aquesta segona publicació està centrada en el Fons Progrup-Espais amb motiu de l’exposició “Espais, un fenomen artístic. Una travessa per l’art contemporani a Catalunya (1987-2010)”, que es pot visitar a les sales d’exposició temporal i als espais estables del museu fins al 22 de setembre.
Espais, un fenomen artístic destaca la rellevància que va tenir la Fundació Espais durant dues dècades i la importància del seu llegat –el fons d’art, bibliogràfic i de documentació–, així com de les publicacions de caràcter artístic que va editar, tals com catàlegs, llibres o la revista Papers d’Art, que formen un conjunt indispensable per a l’estudi exhaustiu i la formació i divulgació en la història de l’art contemporani de Catalunya.
“La tasca de posar en valor la riquesa i pluralitat cultural de Girona és molt important per mantenir viva la història de la nostra ciutat i mai oblidar d’on venim per saber quin futur volem”, ha destacat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament, Quim Ayats Bartrina.
El catàleg, que recull textos de Glòria Picazo, Laia Terol, Glòria Bosch, Anna Capella, Carme Ortiz, Joaquim Espuny, Rosa Fraxanet, Marta Pol i Narcís Selles, recorda i dona a conèixer la importància que va tenir aquell centre d’art que va actuar intensament a la ciutat en el tombant del segle XX al XXI, i fa palesa la consistència del seu projecte cultural i artístic.
El primer volum de la col·lecció es va dedicar al Fons Rafael i María Teresa Santos Torroella, i va recollir el contingut teòric de l’exposició “L’aposta per l’art nou. Itineraris de l’avantguarda a Catalunya a través del Fons Rafael i María Teresa Santos Torroella”, comissariada pels historiadors de l’art Rosa Gutiérrez i Jaume Vidal.