Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Museu d’Història de Girona acull demà la presentació del catàleg de l’exposició “Espais, un fenomen artístic”

Es tracta del segon volum d’una col·lecció dedicada al patrimoni artístic modern i contemporani de l’Ajuntament de Girona

Imatge d'arxiu de l'exposició

El Museu d’Història de Girona acollirà demà, dijous 19 de setembre, a les 20 h, la presentació del llibre-catàleg Espais, un fenomen artístic, el segon volum d’una col·lecció dedicada al patrimoni artístic modern i contemporani de l’Ajuntament de Girona. La presentació anirà a càrrec de la comissària de l’exposició, la historiadora de l’art i crítica d’art Glòria Pizarro.

Aquesta segona publicació està centrada en el Fons Progrup-Espais amb motiu de l’exposició “Espais, un fenomen artístic. Una travessa per l’art contemporani a Catalunya (1987-2010)”, que es pot visitar a les sales d’exposició temporal i als espais estables del museu fins al 22 de setembre.

Espais, un fenomen artístic destaca la rellevància que va tenir la Fundació Espais durant dues dècades i la importància del seu llegat –el fons d’art, bibliogràfic i de documentació–, així com de les publicacions de caràcter artístic que va editar, tals com catàlegs, llibres o la revista Papers d’Art, que formen un conjunt indispensable per a l’estudi exhaustiu i la formació i divulgació en la història de l’art contemporani de Catalunya. 

La tasca de posar en valor la riquesa i pluralitat cultural de Girona és molt important per mantenir viva la història de la nostra ciutat i mai oblidar d’on venim per saber quin futur volem”, ha destacat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament, Quim Ayats Bartrina. 

El catàleg, que recull textos de Glòria Picazo, Laia Terol, Glòria Bosch, Anna Capella, Carme Ortiz, Joaquim Espuny, Rosa Fraxanet, Marta Pol i Narcís Selles, recorda i dona a conèixer la importància que va tenir aquell centre d’art que va actuar intensament a la ciutat en el tombant del segle XX al XXI, i fa palesa la consistència del seu projecte cultural i artístic. 

El primer volum de la col·lecció es va dedicar al Fons Rafael i María Teresa Santos Torroella, i va recollir el contingut teòric de l’exposició “L’aposta per l’art nou. Itineraris de l’avantguarda a Catalunya a través del Fons Rafael i María Teresa Santos Torroella”, comissariada pels historiadors de l’art Rosa Gutiérrez i Jaume Vidal. 

Tornar