Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Teatre Municipal tanca l’Escènit amb una assistència de més de 3.000 persones

La programació d’estiu d’enguany ha portat el circ i la dansa contemporània a sis barris de Girona

Imatge de l’espectacle Carena, de La Corcoles (autor: Txus Garcia).

El Teatre Municipal de Girona ha tancat l’edició d’enguany del cicle Escènit amb una assistència de més de 3.000 persones. Al llarg de cinc setmanes, l’equipament cultural ha expandit la programació de circ i dansa contemporània de la proposta per un total de sis barris i places diferents de la ciutat. Aquest any, l’Escènit ha comptat amb un total de nou companyies, catalanes i internacionals, que han ressaltat pel rigor, la singularitat i la qualitat artística de les seves propostes.

Destaca l’estrena del nou treball de la funambulista gironina Mariona Moya, La Corcoles, que es va poder veure a la plaça de les Botxes amb més de 500 persones de públic. La companyia belga Be Flat va realitzar una impressionant intervenció de parkour (circ urbà) al parc Central de Rafel Masó i Valentí, que va sorprendre el públic amb acrobàcies impossibles, enfilant-se pels edificis i pel mobiliari urbà del parc, a uns quants metres d’alçada. 

També la companyia francesa Dyptik, després de 8 anys girant, va realitzar l’ultima funció del seu espectacle D-construction. El públic assistent va poder gaudir d’una funció molt especial, una dansa vibrant i carregada d’emoció, on els ballarins i ballarines es van acomiadar amb llàgrimes als ulls després d’una actuació única. 

Ahir el col·lectiu Lapso Cirk va tancar el cicle en una plaça del Pallol que estava plena a vessar. La companyia, després d’haver estat al Centre de Creació d’Arts Escèniques El Canal de Salt amb la creació del seu nou espectacle, va presentar Ovvio, un arriscat treball amb el qual ja han realitzat més de 200 funcions arreu del món i que treballa amb el joc i equilibris impossibles. És una proposta singular i d’alt nivell tècnic que va fer que el públic aguantés la respiració durant els 50 minuts que dura l’espectacle.  

L’Escènit continua creixent en públic, mantenint una oferta de programació molt variada i de gran valor artístic, que pretén apropar les arts escèniques als gironins i gironines durant l’estiu. 

Tornar