Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Jove Orquestra de les Comarques Gironines ofereix obres de Brahms, Stravinski i un interludi encarregat al compositor Jordi Cornudella a l’Auditori de Girona

El dissabte 20 de juliol, el grup actuarà a la Sala Montsalvatge amb un programa de música clàssica que compta amb peces com el “Doble concert en la menor” de J. Brahms i “La consagració de la primavera” d’I. Stravinski

La Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG), de la mà de la directora Isabel Rubio, oferirà a l’Auditori de Girona un viatge musical que va des del doble concert de J. Brahms, passant per un interludi encarregat al compositor Jordi Cornudella, fins a La consagració de la primavera de Stravinski. El concert tindrà lloc el pròxim dissabte, dia 20 de juliol, a la Sala Montsalvatge, a les 20 h. El dia abans, la formació orquestral oferirà un assaig obert al públic, a les 10.30 h, en el marc del cicle “Notes al Parc”. Les entrades estan disponibles al web de l’Auditori de Girona: www.auditorigirona.org.

Compost per Johannes Brahms l’estiu del 1887, el Doble concert en la menor, Op.102, és l’últim treball per a orquestra del compositor. Una obra seductora per a violí, violoncel i orquestra que consta de tres moviments i que va ser escrita per al seu amic, el violinista Joseph Joachim. De la mà de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, l’Auditori de Girona acollirà la interpretació d’aquesta obra de l’autor alemany, amb la violinista Elena Rey, vinculada a la JOCG des dels seus inicis, i el violoncel·lista Àlex Olóriz. Una vetllada que continuarà amb un interludi encarregat al compositor Jordi Cornudella com a enllaç, i que clourà amb Consagració de la primavera, l’obra d’Ígor Stravinski que va sacsejar els fonaments del que fins aquell moment es considerava inamovible dins del món de la composició. 

El concert serà un viatge musical interpretat per un centenar de joves d’entre 16 i 20 anys de diversos punts de Catalunya i l’Estat espanyol que pujaran sobre l’escenari de l’Auditori de Girona després d’haver participat en una estada musical d’una setmana al mateix equipament. L’actuació forma part del segell “Compromís Creació”, sota el qual, l’Auditori acull de forma regular els projectes de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines.

El dia anterior, el divendres 19 de juliol, a les 10.30 h, la JOCG també oferirà un assaig obert al públic, en el marc del cicle “Notes al Parc”, organitzat per l’Ajuntament de Girona a través de La Marfà – Centre de Creació Musical i l’Auditori de Girona, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona. En aquest assaig, hi assistiran com a públic grups provinents dels casals d’estiu municipals de Girona.

Estada pedagògica

Durant aquesta setmana, la JOCG realitza una estada pedagògica a l’Auditori de Girona. Aquesta es va iniciar dilluns amb els assajos parcials per seccions i ha continuat amb els assajos orquestrals amb la seva directora, Isabel Rubio. Les persones participants també realitzaran diverses activitats com la conferència a càrrec del compositor Jordi Cornudella; la presentació dels instruments de l’orquestra i un assaig obert amb les persones usuàries de la Fundació Astrid 21 i, també, amb l’aula d’extensió universitària de Girona; l’actuació a diferents espais de l’Hospital Trueta, i la xerrada sobre salut de la mà del músic i metge Joan Valls.

La JOCG

La Fundació Metalquimia, conjuntament amb l’Ajuntament de Girona i l’Auditori de Girona, ha assumit des de 2019 el projecte pedagògic de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines. La JOCG és una aposta decidida de futur, que ofereix als i les estudiants de música de les comarques gironines i d’altres demarcacions l'oportunitat de fer un treball orquestral de primer nivell, amb directors/es i professors/es de reconegut prestigi internacional, membres de les millors orquestres europees. 

En aquest marc, la JOCG ofereix concerts en formats simfònics a la demarcació de Girona, amb l’objectiu de contribuir a fer de Girona i el seu Auditori un referent de la formació pedagògica, promoció i difusió de la música simfònica, especialment entre el públic jove, amb especial atenció als col·lectius més desafavorits de l’entorn proper. El projecte compta també amb el suport de la Diputació de Girona i de l’empresa Hipra, que col·labora finançant beques per als i les joves participants.

Tornar