Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona celebrarà el 21 de juny el Dia de la Música amb 45 concerts en 10 escenaris distribuïts per la ciutat

El programa inclou com a novetat una cercavila d’obertura a càrrec de la Girona Marxing Band. Es tracta d’una nova edició de Viu21Música, una jornada musical participativa als carrers del municipi.

La ciutat de Girona celebrarà el pròxim divendres 21 de juny el Dia de la Música amb l’actuació de 45 formacions i bandes de tots els gèneres i estils musicals i la participació de 420 intèrprets. Els concerts tindran lloc en 10 escenaris diferents distribuïts arreu de la ciutat, a més de 3 escenaris alternatius organitzats per diferents entitats. Es tracta d’una nova edició de Viu21Música, una jornada musical participativa als carrers de la ciutat que començarà a les 17 h. Tots els concerts són d’entrada gratuïta i no cal fer reserva prèvia.

"Acostem la música a més racons de la ciutat, amb concerts gratuïts de grups joves d'estils molt diversos. D'aquesta manera volem fomentar la riquesa i pluralitat cultural de Girona", ha afirmat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina. 

Com a novetat, en el programa d’aquesta edició hi haurà una cercavila d’obertura de la jornada a càrrec de la Girona Marxing Band, un projecte pedagògic de La Moderna protagonitzat per joves estudiants d’instrument de vent i percussió que treballen amb el repertori de la música popular de New Orleans. El recorregut començarà al pont de Pedra, a les 17 h, i continuarà per la rambla de la Llibertat fins a la plaça dels Jurats.

Els 45 concerts tindran lloc en 10 escenaris repartits per diferents punts de la ciutat. Aquests espais són els següents: plaça dels Jurats (rock i altres); punt de trobada de la rambla de la Llibertat (pop i rock); el Centre Cultural La Mercè (escoles de música); el Sunset Jazz Club, al carrer de Jaume Pons i Martí (jazz); El Foment, a la plaça dels Mercaders (cançó i pop); la Casa de Cultura (cors i conjunts instrumentals), i també hi haurà concerts de diferents estils a la plaça de Jordi de Sant Jordi, al parc de la Guingueta de Fontajau i als centres cívics del Barri Vell-Mercadal i de Sant Narcís.

A més hi haurà 3 escenaris alternatius organitzats per diferents establiments i entitats al parc del Migdia, al parc de Jordi Vilamitjana i Pujol i al parc de Vista Alegre. 

Viu21Música és la festa participativa que cada 21 juny organitza l’Ajuntament de Girona, a través de La Marfà, per celebrar el Dia de la Música. Es tracta d’una jornada que vol reivindicar i posar en relleu els valors culturals, educatius i socials de la pràctica musical, i que està especialment dirigida a músics i grups aficionats, així com a projectes formatius. Enguany, en la convocatòria artística es van rebre fins a 120 sol·licituds de grups i formacions.

Tornar