Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La virtuosa violinista Isabelle Faust i l’icònic cantautor Paco Ibáñez tanquen la temporada musical de l’Auditori de Girona

Aquest dijous 6 de juny, el claustre de la Catedral de Girona acollirà el darrer concert del cicle “Experiència clàssica” amb Isabelle Faust. La violinista oferirà l’estrena absoluta d’una obra de Joan Magrané per encàrrec de l’Auditori de Girona, en un programa especial que també inclourà les “Sonates” i “Partites” de Bach

Isabelle Faust i Paco Ibáñez són les dues propostes destacades d'àmbit estatal i internacional que, aquest cap de setmana, clouran la temporada Hivern/Primavera 2024 de l'Auditori de Girona. El dijous 6 de juny, en el marc del cicle "Experiència clàssica", la virtuosa violinista Isabelle Faust oferirà l'estrena absoluta d'una obra de Joan Magrané per encàrrec de l'Auditori de Girona en el claustre de la Catedral de Girona. L'endemà, el cantautor Paco Ibánez presentarà el seu espectacle Érase una vez... a la Sala Montsalvatge. Les entrades per aquests concerts es poden adquirir al web de l'Auditori: www.auditorigirona.org.

Elegància, calidesa i virtuosisme impecable i mancat d'arrogància són alguns dels atributs de la marca personal d'Isabelle Faust. Els seus concerts formen part de l'herència interpretativa dels que captiven el públic amb les seves convincents i sensibles interpretacions. Aquest dijous 6 de juny, a les 20 h, la violinista alemanya torna a Girona per oferir l'estrena absoluta d'una obra per encàrrec de l'Auditori de Girona composta per un dels arquitectes sonors més reconeguts internacionalment, Joan Magrané. Amb la col·laboració del Capítol de la Catedral de Girona, el concert tancarà el cicle "Experiència clàssica" amb un programa que també inclourà les Sonates i Partites de Bach, una obra exigent, de discurs pur però profund, que va enregistrar per Harmonia Mundi i que desgranarà amb el seu inseparable company de viatge, un Stradivarius amb nom propi: Sleeping Beauty. Mitja hora abans del concert, dins del projecte Auditori Obert, es realitzarà l'activitat vinculada Guia Musical a càrrec de Xavier Paset.

Icona de la lluita per la veritat i la llibertat, internacionalista i ambaixador de la poesia del món, Paco Ibáñez arribarà a la Sala Montsalvatge el divendres 7 de juny, a les 20 h, amb una proposta d'amor i llibertat: Érase una vez... Guitarra en mà, i rodejat de músics destacats, l'icònic cantautor oferirà al públic un repertori de cançons d'alta poesia de tots els segles que ajuden a obrir els ulls i el cor a la bellesa. Un espectacle en què Ibáñez reivindica l'humanisme davant de la barbàrie del segle XXI. La seva veu i les seves cançons han acompanyat generacions reivindicatives que les han convertit en himnes que, a través del temps, continuen sonant cada vegada que sorgeix un clam per la llibertat.  

Aquests dos grans concerts clouran la temporada Hivern/Primavera 2024 de l'Auditori de Girona, que ha ofert més d'una trentena d'espectacles i concerts de clàssica i de músiques modernes i nous formats amb grans noms i descobertes de l'escena nacional, estatal i internacional.

Tornar